Belcompany overgenomen door Vodafone

Delen:

Telecombedrijf Vodafone neemt voor 120 miljoen euro Belcompany over van Macintosh Retail Group. Belcompany is de grootste onafhankelijke retailer en specialist in de Nederlandse telecommarkt met ruim 175 winkels en bijna 1000 medewerkers. Voor de transactie is nog consultatie van beide ondernemingsraden en de betrokken vakbonden en goedkeuring van de NMa nodig.

Adviseurs Vodafone:
NautaDutilh (Ruud Smits, Geert Raaijmakers, Frans Overkleeft, Charles van Sasse van IJsselt, Mart Kneepkens, Piet Sippens, Tycho de Graaf, Danielle Sampermans, Homme ten Have, Jochem de Roos, Lonneke van Moorselaar, Janneke Speetjens), PwC

Adviseurs Macintosh Retail Group NV:
AKD (Kris Ruijters, Sophie van Zelm van Eldik, Frederieke Slot)

Ruud Smits, dealmaker voor NautaDutilh: “De voorgenomen overname van Belcompany door Vodafone is een verticale integratie van een mobiele operator met een zeer succesvolle telecom-retailer. Met de overname van BelCompany wil Vodafone voortbouwen op een succesvolle retailformule die past binnen Vodafone’s multibrand strategie. Het BelCompany merk zal hiermee dan ook niet verdwijnen uit het straatbeeld, maar deel blijven uitmaken van het Vodafone winkelnetwerk. Vanuit juridische optiek is een dergelijke verticale integratie onder meer interessant op het gebied van het mededingingsrecht en het medezeggenschapsrecht. Met deze voorgenomen overname speelt Vodafone in op de groeiende behoefte van klanten aan persoonlijk advies door de opkomst van smartphones, apps, tablets en mobiel internet. Onze verwachting is dat de mobiele telefoniemarkt – net zoals de afgelopen jaren – veel in beweging zal blijven.
NautaDutilh is al enkele jaren preferred supplier van Vodafone Nederland. De relatie is enkele jaren geleden begonnen met een pitch die is gewonnen door onze partner Piet Sippens Groenewegen en is uitgegroeid tot een nauwe samenwerking op verschillende rechtsgebieden, zoals ondernemingsrecht, regulatory, contractenrecht, intellectueel eigendomsrecht, informatietechnologie en notariaat. Vodafone is een zeer professionele internationale cliënt, met wie het zeer prettig samenwerken is en waarvoor wij veel interessante en complexe zaken mogen behandelen. We hopen de relatie met Vodafone de komende jaren verder te kunnen intensiveren.
Het bijzonderste moment van deze transactie was toen na een relatief korte maar zeer intensieve periode – hetgeen vrij uniek is in de huidige fusie- en overnamemarkt – op 22 maart de intentie tot overname werd aangekondigd.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven