Bemiddelaar voor pro-bono werk

Delen:

Beeld bij Pro Bono ConnectNiet-gouvernementele organisaties (ngo’s) die juridisch advies of juridische ondersteuning nodig hebben, kunnen pro-bono advocaten zoeken via Pro Bono Connect. Dit project van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) koppelt maatschappelijke organisaties aan advocaten die hun gratis juridisch advies geven of bijstaan in een juridische procedure.

Pro Bono Connect gaat met NGO’s in gesprek om hun juridische behoeften in kaart te brengen en helpt hen feiten samen te vatten en juridische vragen te formuleren die zich lenen om door advocaten in behandeling te worden genomen. Vervolgens gaat Pro Bono Connect op zoek naar het advocatenkantoor dat op grond van expertise het meest geschikt is om de zaak te doen. Uiteindelijk beslist het kantoor of het de zaak zal oppakken.

Pro Bono Connect is er vooral voor vraagstukken met een mensenrechtencomponent. Daarnaast gaat het om vragen die de interne organisatie betreffen en van strategisch belang zijn voor de betreffende NGO. Ook voor juridische procedures kan Pro Bono Connect als tussenpersoon fungeren, bijvoorbeeld voor strategische procedures voor mensenrechten via het Public Interest Litigation Project (PILP) van het NJCM.

Aan Pro Bono Connect is een aantal van Nederlands grootste advocatenkantoren verbonden. Zij geven hun advocaten de mogelijkheid in contact te komen met maatschappelijke organisaties op het gebied van mensenrechten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven