Benoeming dr. Rob van Otterlo tot bijzonder hoogleraar

Dr. Rob van Otterlo (1954) is per 1 maart 2008 benoemd tot bijzonder hoogleraar Organisatie van de juridische dienstverlening aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Leerstoel Advocatuur. Het gaat om een nieuwe leerstoel.

rob-van-otterlo.jpgRob van Otterlo promoveerde in 1999 aan de Faculteit der Economie en Econometrie van de Vrije Universiteit te Amsterdam Als bijzonder hoogleraar aan de UvA zal Van Otterlo zich in onderzoek en onderwijs richten op de organisationele aspecten van de juridische dienstverlening, waarbij zijn premisse is dat de organisatiecontext een noodzakelijk vehikel is voor optimalisering van de kwaliteit van de dienstverlening door professionals. Bijzondere aandacht zal in zijn onderzoek uitgaan naar management & leiderschap, human resource management – met name de ontwikkeling van juridische professionals, de economische context waarbinnen de juridische dienstverlening plaatsvindt, en organisatie- en marktontwikkelingen met betrekking tot de juridische dienstverlening. Niet law and lawyers, maar lawyers and lawfirms in de context van de economische ontwikkeling van de professional legal services vormt het onderzoeks- en onderwijsdomein van de nieuwe leerstoel.

De Stichting Leerstoel Advocatuur is in maart 1991 opgericht door de Nederlandse Orde van Advocaten. Deze stichting stelt zich onder meer ten doel: het bevorderen van het onderzoek naar onderwerpen betreffende de advocatuur, het bevorderen van inzicht in en begrip voor de advocatuur in de maatschappij en het bevorderen van aandacht voor de advocatuur bij universiteiten en studenten.

Samen met de leerstoelen Rechtspraktijk van de Advocatuur (ingesteld door de Stichting Leerstoel Advocatuur) en Sociale rechtshulp (ingesteld door de Raad voor de Rechtsbijstand), beide eveneens gevestigd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA, tracht de nieuwe leerstoel bij te dragen aan de ontwikkeling van een centre of excellence voor onderwijs en onderzoek in de professionele juridische dienstverlening aan de UvA.

Van Otterlo is sinds 2001 werkzaam bij de Nederlandse Orde van Advocaten in Den Haag, sinds 2007 is hij als Hoofd Uitvoering Wet- & Regelgeving verantwoordelijk voor de eenheden Uitvoering Regelgeving, Opleiding en Helpdesk & Service.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven