Benoeming KNB-informateurs

Delen:

Twee oud-voorzitters, Walter Jansen en Dolf Plaggemars, zijn door de ledenraad van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) gevraagd en bereid gevonden om als informateurs op te treden en te inventariseren wie zich kandidaat zouden kunnen stellen voor het KNB-bestuur. Dit zegt Eric Feijen, voorzitter van de ledenraad, in het Notariaat Magazine dat afgelopen vrijdag verscheen.

Tijdens de extra ledenraadsvergadering van 6 maart werd het bestuur van de KNB weggestuurd door de leden. Bijna 69 procent van de ledenraad stemde vóór het voorstel van actiegroep ‘Notaris voor rechtszekerheid’. Dit was net iets meer dan de vereiste tweederde meerderheid. De ringen Amsterdam en Rotterdam stemden tegen. Het bestuur van voorzitter Geertjan Sarneel is daarmee nu demissionair.

Eric Feijen laat weten dat wat hem betreft alle geledingen binnen het notariaat vertegenwoordigd moeten zijn: grote en kleine kantoren, de stad en het platteland, vernieuwers en waarschuwers, ervaren bestuurders en jong talent. De ledenraad heeft een vacaturecommissie, die met alle kandidaten een gesprek voert.

De volgende ledenraad vindt plaats op 11 april; dan zal er nog geen nieuw bestuur benoemd kunnen worden, zegt Feijen. Dan zou de kandidatenlijst op 11 maart klaar moeten zijn geweest en dat is niet het geval. (bron: knb.nl)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven