Benoeming president Hoge Raad der Nederlanden

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om de heer mr. G.J.M. Corstens (62) voor te dragen voor benoeming tot president van de Hoge Raad der Nederlanden. De heer Corstens volgt mr. W. J. M. Davids op, aan wie eervol ontslag is verleend wegens het bereiken van de wettelijk gestelde leeftijdsgrens.

De heer Corstens is sinds 1995 als raadsheer verbonden aan de Hoge Raad en in 2006 werd hij benoemd tot vice-president. Hij studeerde in 1969 cum laude af aan de Radboud Universiteit Nijmegen en promoveerde in 1974 aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Waarborgen rondom het vervolgingsbeleid’. Tijdens zijn carrière was hij onder meer officier van justitie in Arnhem en hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De heer Corstens heeft een groot aantal publicaties verzorgd op het gebied van het strafrecht en de rechterlijke organisatie.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven