Benoeming voorzitter van bestuur gerechtshof Amsterdam

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om de heer mr. L. Verheij voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van het bestuur van het gerechtshof in Amsterdam.

De heer Verheij (61) is rector en tevens lid van het college van bestuur van de SSR, het opleidingsinstituut van de rechtelijke organisatie. Van 2002 tot en met 2006 was hij vice-president van het gerechtshof in Den Haag en voorzitter van de sector strafrecht. De heer Verheij heeft ook daarvoor diverse functies vervuld binnen de rechtelijke macht.

De heer Verheij volgt mr. N.A.M. Schipper op, die met ingang van 1 januari 2008 is benoemd tot advocaat-generaal bij de rechtelijke macht.

Benoemingen Raad voor de Rechtspraak

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om de heer mr. J.C. van Dijk voor te dragen voor benoeming tot lid van de Raad voor de Rechtspraak. Tevens wordt de heer W.J.J. van Velzen voorgedragen voor herbenoeming tot lid van de Raad voor de Rechtspraak. De benoemingen gaan in op 1 januari 2008.

De heer Van Dijk (58) is voorzitter van het bestuur van het gerechtshof in Leeuwarden. Hij is tot 2003 tien jaar werkzaam geweest als president van de rechtbank in Alkmaar en heeft daarvoor diverse functies vervuld binnen de rechtelijke macht. De heer Van Dijk volgt mr. F.W. van den Emster op, die is benoemd tot voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak. 

De herbenoeming van de heer Van Velzen als lid van de Raad voor de Rechtspraak geldt voor de duur van drie jaar.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven