Benoemingen hoogleraren

Delen:

Prof. dr. ir. Vincent Buskens is per 1 oktober 2009 benoemd tot hoogleraar aan de leerstoel Erasmus Chair of Empirical legal studies in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid / Erasmus School of Law.

Buskens is zowel wiskundige als een empirisch socioloog. In zijn onderzoek specialiseert hij zich in de besluitvorming rondom het maken van zakelijke contracten en in vertrouwenskwesties die spelen in netwerken van bedrijven die samenwerken. In het onderzoeksteam Behavioural approaches to contract and tort van de Erasmus School of Law levert hij zijn bijdrage door het ontwikkelen van nieuwe empirische en statistische onderzoeksmethoden.

Per 1 september 2009 is prof. dr. W. Devroe benoemd als hoogleraar Competition Law aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Prof. Devroe is al geruime tijd als universitair hoofddocent werkzaam bij de capgroep Internationaal en Europees recht en doceert eveneens al jaren het masterblok European Competition Law. Dat zal hij blijven doen. Met deze benoeming wordt het goed gewaardeerde blok European Competition Law verankerd in het onderwijsrooster van de Faculteit.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam heeft aan prof. dr. Th.M. de Boer, hoogleraar Internationaal privaatrecht en privaatrechtelijke rechtsvergelijking, na zijn emeritaat de titel ‘distinguished professor’ verleend. Hij heeft deze titel gekregen vanwege zijn grote wetenschappelijke en bestuurlijke verdiensten voor de faculteit, met name op het gebied van de internationalisering. De Boer zal voorshands tot mei 2010 aan de faculteit verbonden blijven.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven