Advocatenopleiding onveranderd ondanks kritiek grote kantoren

Delen:

Beeld bij advocatenopleidingOndanks kritiek van de grote kantoren verandert de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) voorlopig niets aan de beroepsopleiding voor de advocatuur. De uitvoeringsorganisatie (UO), een samenwerking tussen CPO en Dialogue, blijft de komende drie jaar de opleiding aan beginnende advocaten uitvoeren.

Dat is de uitkomst van overleg tussen vertegenwoordigers van de Algemene Raad (AR) van de NOvA, de Law Firm School en De Brauw (die beide een deel van de opleiding zelf verzorgen) en de lokale dekens. Het nieuwe contract gaat in op 1 maart 2017 en loopt tot 1 maart 2020.

Wel wil de NOvA dat er na twee jaar een evaluatiemoment komt. Een brainstormgroep van de Orde bekijkt voor die tijd of er veranderingen nodig zijn. Hiermee komt de NOvA voor een klein deel tegemoet aan de eisen van de LFS en De Brauw, die van mening zijn dat de opleiding ingrijpend moet worden aangepast aan de behoeften van de zakelijke advocatuur.

Voorzitter Brechje van der Velden (LFS), tevens lid van het College van Afgevaardigden (CvA) van de NOvA, zei tijdens de vergadering van het CvA dat de LFS bezorgd is dat de wijzigingen beperkt blijven. “We zullen daarvoor aandacht blijven vragen van de Algemene Raad.”

De Brauw en de LFS dringen al geruime tijd aan op aanpassing van het onderdeel vaardigheden dat wordt verzorgd door de UO. Die roep om verandering leidde tot felle botsingen tussen de AR, die de grote kantoren tegemoet wilde komen, en het CvA dat daar juist tegen gekant was. Dit leidde volgens algemeen deken Bart van Tongeren in mei tot discussies “met een nare bijsmaak”. Maar in juni werden de plooien gladgestreken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven