Het voltallige bestuur van de Leidse rechtenfaculteit stapt op

Het vijfkoppige bestuur van de rechtenfaculteit in Leiden legt zijn taken neer. Reden: de onderlinge verhoudingen binnen het faculteitsbestuur zijn “niet meer zodanig zijn dat het bestuur optimaal kan functioneren”.

Delen:

Leiden003©chrisvanhouts
foto: Chris van Houts

Het faculteitsbestuur heeft het college van bestuur van de Universiteit Leiden laten weten per 1 juli zijn functie neer te leggen, zo is te lezen op de site van de universiteit.

Decaan en hoogleraar Criminologie Joanne van der Leun keert niet terug in haar functie na de sabbatical die zij momenteel heeft. De vicedecanen Ton Liefaard (hoogleraar Kinderrechten) en Stefaan Van den Bogaert (hoogleraar Europees recht) stoppen per 1 juli. Portefeuillehouder Bedrijfsvoering Mirjam Sombroek-van Doorm (hoogleraar Recht & Gezondheid) draagt haar functie per 1 juni over aan Gertjan Boshuizen. Het student-lid van het faculteitsbestuur, Julie Külsen, blijft haar taken uitvoeren terwijl ze haar opvolger inwerkt die in september start.

In goed overleg

Volgens het bericht zijn de onderlinge verhoudingen binnen het faculteitsbestuur niet meer zodanig dat het bestuur optimaal kan functioneren. In een gesprek met het college van bestuur hebben de leden van het faculteitsbestuur gezegd dat “de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een sterk bestuur nodig heeft om de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden en dat kunnen wij met zijn vijven niet meer zijn.”
Het bestuur hecht eraan te vermelden dat het besluit in goed overleg en gezamenlijk is genomen.

‘Niet meer te vertellen’

Een woordvoerder van de universiteit liet universiteitsblad Mare desgevraagd weten dat er over het vertrek van het faculteitsbestuur niet meer te vertellen is dan wat er in het persbericht staat. “Voor de buitenwereld is het niet heel interessant, denken wij. We kunnen er geen andere toelichting op geven dan wat in de tekst staat.”

Continuïteit

Het college van bestuur heeft afgelopen week overlegd met de wetenschappelijk directeuren van de instituten van de faculteit over een (interim) oplossing. Daarbij moet de continuïteit van de lopende projecten en algehele besturing van de faculteit leidend zijn. Wie het opgestapte bestuur gaan opvolgen is nog niet bekend.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven