Bestuursrechters gaan zaken sneller afdoen

Delen:

De Tweede Kamer heeft deze week ingestemd met een wetsvoorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie dat bestuursrechters meer mogelijkheden biedt om zaken sneller en definitief af te doen. De maatregelen zijn onderdeel van de Innovatieagenda rechtsbestel, die de bewindsman vorig jaar oktober naar de Tweede Kamer stuurde.

Door de vernieuwingen in het bestuursprocesrecht is het minder vaak nodig om een nieuw besluitvormingstraject te volgen als de rechter gebreken in een besluit heeft geconstateerd. Dit voorkomt vertraging in de procedure. Het kabinetsbeleid is erop gericht te bevorderen dat zoveel mogelijk geschillen na afloop van één bestuursrechtelijke procedure definitief zijn beslecht, met andere woorden: dat de eerste uitspraak van de bestuursrechter ook daadwerkelijk een einduitspraak is.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven