Beveiligingscontrole bij rechtbank Almelo

Met ingang van maandag 3 december as. is het publieke gedeelte van het gerechtsgebouw te Almelo uitsluitend toegankelijk via een detectievoorziening, bestaande uit detectiepoort en bagagescanner.

Bezoekers zijn verplicht de controle via detectiepoort dan wel visitatie (persoonlijke inspectie door gerechtsbode) te ondergaan. Tassen, koffers, etc. worden slechts toegelaten na controle via de bagagescanner. Uitzonderingen worden gemaakt voor advocaten, politiefunctionarissen en medewerkers van rechtbank en parket.

Aanleiding tot deze maatregel vormde de wens om de veiligheid voor medewerkers en bezoekers in het gebouw te vergroten. De rechtbank Almelo volgt hiermee het advies van de Raad voor de rechtspraak en het College van Procureurs-generaal om alle gerechtsgebouwen te voorzien van beveiligingscontrole.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven