Bezuinigingen rechtsbijstand treffen Juridisch Loket

Delen:

bezuinigingenDe forse bezuinigingen op het Juridisch Loket eisen hun tol. De financiële noodzaak dwingt de beoogde poortwachter van het rechtsbestel om in te grijpen in de toegankelijkheid van de juridische dienstverlening. Jaarlijks stijgt het aantal klantcontacten van het Juridisch Loket tot bijna een miljoen in 2013, terwijl de subsidie voor de eerstelijnsrechtshulp afneemt. Het Juridisch Loket is nu gedwongen maatregelen te nemen.

Zo worden de openingstijden beperkt, wordt het telefoontarief verhoogd en wordt de telefonische advisering ‘s avonds beëindigd. Intern worden tijdelijke contracten niet verlengd en er is een vacaturestop. Jan Albert Waal, algemeen directeur van het Juridisch Loket: “De rek is er uit. Ondanks een slimme inzet van middelen in de afgelopen jaren, moeten we nu deze drastische maatregelen nemen om geen rode cijfers te schrijven. De vraag is of het Juridisch Loket zo het toenemend aantal klanten met een laag inkomen kan blijven helpen.”

Aan het inhoudelijke advies wordt niet getornd.

De bezuinigingen van de overheid staan haaks op de plannen om het Juridisch Loket de selectie aan de poort te laten verzorgen in het rechtsbestel. Deze functie is vergelijkbaar met die van een huisarts voor de gezondheidszorg. Verdere kortingen brengen de toegankelijkheid van de juridische dienstverlening in gevaar. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven