Bij wie ligt de bal?

Delen:

Ingezonden Mededeling

bal-100x100pixelsHet betaald voetbal heeft ernstige financiële problemen. Gaan gemeenten steeds weer bijspringen? Waar ligt de grens? Juristen kijken vanaf 23-11 naar de scherpe voorzetten van experts op www.pelsrijcken.tv Pels Rijcken. Bron van inzicht.

In het podiumdebat over betaaldvoetbalclubs in zwaar weer ligt de focus op de relatie tussen gemeenten en betaalde voetbalclubs en de juridisch relevante aspecten daarvan. De rode draad is dat de voetbalclubs de afgelopen jaren in zwaar weer terecht gekomen zijn en dat zij keer op keer een beroep doen op de gemeenten waar zij gevestigd zijn met het verzoek om financieel bij te springen.

Hoe moeten gemeenten daarmee omgaan? Moeten gemeenten de clubs steeds weer bijspringen of komt er een moment waarop zij steunverzoeken moeten afwijzen? Wat zijn de afwegingen die gemeenten daarbij dienen te maken? En welke overwegingen moeten voetbalclubs in aanmerking nemen? Wat zijn de juridische randvoorwaarden die gemeenten bij de te nemen maatregelen in acht moeten nemen? En wie heeft daarin welke rol?

In Podium 3: Henk Kesler, Staf Depla en Willemien den Ouden “aan de bal”.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven