Bijzondere ervaringen van juristen in China

Delen:

OSR Juridische Opleidingen organiseert voor de tweede keer een studiereis naar China lang juridische hoogtepunten voor advocaten en bedrijfs(juristen). China is een belangrijke handelspartner voor het Westen, dus ook voor Nederland. Vele zakelijke transacties worden afgesloten tussen China en Nederland. Voor juristen een interessante markt.

Na een succesvolle eerste reis in mei 2010, is op zaterdag 21 mei een tweede groep advocaten en juristen vertrokken. Tijdens de 8-daagse reis brengen de deelnemers een bezoek aan de juridische hoogtepunten van Beijing en Shanghai, zoals de China International Economic and Trade Arbitration Commission, verschillende universiteiten en een advocatenkantoor. Zij volgen diverse lezingen en presentaties over de advocatuur in China en maken kennis met onder andere de Chinese Orde van Advocaten en de Secretaris Generaal van het Ministerie van Justitie.

Centraal tijdens de reis staat niet alleen kennis nemen van de beginselen van het Chinese recht, de invloed van het politieke systeem en de juridische spelers van China hierin. Maar juist ervaren hoe en welke gebruiken en gewoontes uit de Chinese cultuur een rol spelen is essentieel. Interessant is ook dat deelnemers op deze manier direct een netwerk opbouwen dat belangrijk is om succesvol zaken te kunnen doen met en in China.

De dagelijkse ervaringen van deze reis zijn te vinden op www.osr.nl/chinablog.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven