Bird & Bird seminar over collectief beheer rechten

Delen:

Bird & Bird en PricewaterhouseCoopers organiseerden dinsdag een seminar over collectief beheer van auteurs- en naburige rechten. Aanleiding was de hoog oplopende discussie over collectief rechtenbeheer die zowel op Europees niveau als op nationaal niveau hoog oploopt. Als gevolg van de convergentie en internationalisering van de media hebben gebruikers meer dan ooit behoefte aan een one stop shop. Die lijkt echter verder weg dan ooit. In het steeds groeiende woud van collectief beheerorganisaties (CBO’s) vinden gebruikers maar moeilijk de weg. Ook de tarieven liggen onder vuur.

Zowel de CISAC-beschikking van de Europese Commissie als het Wetsvoorstel Toezicht CBO’s hebben een belangrijke impuls gegeven aan de discussie. Maar wat gaat er nu precies veranderen? En welke gevolgen heeft dit voor de markt?

Het seminar belichtte de juridische en economische consequenties en bood de gelegenheid om hierover in gesprek te raken met vertegenwoordigers uit verschillende disciplines: advocatuur, economen, College van Toezicht, CBO’s, gebruikers en infrastructuur-aanbieders.

Afsluitend vond een paneldiscussie plaats met onder meer Paul de Bijl (CPB), Jeroen Bouwman (Universal Music), Hugo van Heemstra (College van Toezicht), Anja Kroeze (BUMA STEMRA), Gerard Lieverse (Ziggo) en Gerrit-Jan Wolffensperger (adviseur CBO’s).

Eind volgende week verschijnt een uitgebreid verslag van de bijeenkomst. Dit kan worden aangevraagd bij Olaf Trojan, email: olaf.trojan@twobirds.com

Mr. was ook aanwezig bij de borrel en fotograaf Chris van Houts portretteerde een aantal aanwezigen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven