Bird & Bird start internationale douanepraktijk

Het internationale advocatenkantoor Bird & Bird trekt een team van 4 advocaten aan die een dedicated douane en international trade praktijk zullen starten. Het team wordt geleid door Jasper Helder en bestaat daarnaast uit Chiara Klaui en Martine Chin en Tim Hesselink die inmiddels al 10 jaar in de douanepraktijk werkzaam is.

Het team is afkomstig van de Rotterdamse vestiging van Simmons & Simmons. De nieuwe uitvalsbasis zal het Haagse kantoor van Bird & Bird zijn, dat 6 jaar geleden geopend werd en inmiddels al uitgegroeid is tot 70 advocaten.

Het team richt zich met name op overheidsregulering van internationale handel en im-/export vraagstukken zoals productveiligheid en het douanerecht. Daarbij kan gedacht worden aan transfer pricing en douanewaarde, in/uitvoervergunningen, classificatie van producten in het EG douanetarief, toezicht en controle op de export van technologie en strategische goederen, maar ook verpakkings- en etiketteringsvereisten.

Het team zal zijn thuisbasis hebben in Den Haag en van daaruit nauw internationaal samenwerken met de internationale praktijken Intellectuele Eigendomsrecht, Tax, Regulatory Mededingingsrecht van Bird & Bird om zo een bijdrage te leveren aan de internationale synergie van deze secties.

Armand Killan, co-managing partner van het Haagse kantoor van Bird & Bird, zegt over deze nieuwe uitbreiding: “Strategische advisering en procedures op het terrein van de intellectuele eigendom maar ook “legal product management”, bijvoorbeeld op regulatory gebied, is altijd een prioriteit voor onze internationale cliënten, in het bijzonder op het vlak van consumentenelektronica, mobiele telefoons, genees- en levensmiddelen. De ervaring en kennis die Jasper en zijn team meebrengen is voor deze cliënten van groot belang en stelt Bird & Bird in staat de partnership met dit soort cliënten verder te verbreden.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven