Blackstone neemt trustbedrijf Intertrust over

Delen:

Blackstone, een Amerikaanse private equity investeerder, neemt middels een controlled auction het trustbedrijf Intertrust over van Waterland, een Nederlandse investeringsmaatschappij die Intertrust in 2008 voor 250 miljoen euro kocht. Schattingen in verschillende media ramen de winstmarge voor Waterland op zo’n 400 miljoen euro.

Adviseurs The Blackstone Group:
Stibbe (Allard Metzelaar, Jeroen Smits, Reinier Henneman), Leonardo & Co (Rob Oudman, Sander Griffejoen, Rob Hendriks, Sjoerd van der Eijk)

Adviseurs Waterland Private Equity:
De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Reinier Kleipool, Martin Krijgh, Andries Polkerman, Michael Schouten), ING (Willem Daris, Jacco Scheurwater, Maurits Duynstee, Leo Greve, Robert Ruiter)

Adviseurs Management Intertrust:
Simmons & Simmons (Leo Verhoeff, Jacoline Gortzak, Jan-Mathijs Hermans, Robbert Jansen)

Arne GrimmeArne Grimme, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Intertrust is een internationaal opererend concern, actief in meer dan 20 landen. De business kan bij tijd en wijle nog wel eens lastig te bevatten zijn, met name voor buitenstaanders in de industrie. Wij hebben veel aandacht besteed met het hele team aan de verkoopkant om Intertrust begrijpelijk voor het voetlicht te krijgen. Potentiele kopers moesten snel in staat worden gesteld om de essentie van de onderneming te begrijpen en de bijbehorende risico’s. Alleen dan zou het verkoopproces competitief blijven en tot maximale waarde leiden. De onderhandelingen met Blackstone gingen professioneel en prettig. Een uitstekende nieuwe eigenaar. Voor 2013 verwachten wij dat het private equity deal volume boven het niveau van 2012 zal liggen, maar dat zou dan ook een realistische ‘lat’ moeten zijn. Dit jaar waren we namelijk niet erg ruim bedeeld. Het merendeel van de activiteit in 2012 kwam voor rekening van strategische verkopers en strategische kopers.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven