*bliep verder als zelfstandig bedrijf

Delen:

*bliep, telecomaanbieder voor jongeren en voorheen eigendom van Telegraaf Media Groep, is verder gegaan als zelfstandig bedrijf. De twee oprichters van *bliep, Joost van der Plas en Jochem Wieringa, hebben samen met twee investeerders van Dutch Telecom Group, Twan Cats en Danny Gorter, een management buy-out gedaan.

Adviseurs management en Dutch Telecom Group:
Bird & Bird (Otto Nunninkhoven)

Adviseurs Telegraaf Media Groep:
Wenkebach, Bax & Brunt Advocaten (Reinier Bax)

Otto NunnikhovenOtto Nunninkhoven, dealmaker voor Bird & Bird: “Deze MBO vond plaats middels een activa-passiva transactie. Los van de extra complexiteit van een activa-passiva transactie was het een uitdaging de zaak in relatief zeer korte tijd af te ronden. Zonder de kennis en ervaring van het management en de investeerders zou het niet mogelijk zijn geweest een en ander tijdig te voltooien. Aangezien wij over uitgebreide kennis en ervaring in de telecomsector beschikken konden wij snel schakelen. Bird & Bird richt zich in het bijzonder op high-tech/IP-driven en gereguleerde sectoren. Dat zijn sectoren die nog steeds volop in ontwikkeling zijn. Voor deze sectoren zien de komende maanden er heel goed uit maar ik kan moeilijk inschatten hoe de tweede helft van 2013 er uit zal zien. Ik voorzie in de telecomsector vooral meer start-ups in de komende tijd. Een belangrijke factor is de verschuiving van vast naar mobiel en van spraak naar data. Dat biedt kansen voor een enorme diversiteit aan (mobiele) service providers en leidt onder andere tot start-ups in het ‘mobile payments’ segment en andere mobiele diensten.”

Joost van der Plas, Jochem Wieringa, Twan Cats en Danny Gorter: “Erg bijzonder was de materialisatie en beschrijving van de *bliep carve-out bij TMG. Dit inclusief de verrekening onderling van nakomende omzet en kosten na closing. Deze leek het meest complex maar door de praktische instelling van betrokken partijen – de facto door middel van een time-cut – was er geen vertragend issue. Na de MBO hebben wij de focus zo snel mogelijk gelegd op de kern; de verkoop van *bliep simkaarten aan jongeren. Juridisch waren er weinig verrassingen. Goed opletten tijdens de dealvorming en contractuele voorbereiding betaalde zich positief uit.Het klimaat voor startups achten we overigens sober op het moment. Er is voldoende geld in Nederland maar men is risico-avers. Bij banken is een 50/50 verhouding van eigen vermogen ten opzichte van vreemd vermogen standaard en het liefst ziet de financier zijn 50% nog geborgd met goederen/middelen uit het, bedrijf, privé of gedekt door een agentschap.nl garantie. Ook andere kapitaalverstrekkers op de geldmarkt zoals informals, business angels en venture capital investeerders zijn terughoudend. *bliep is door The Next Web, een wereldwijd toonaangevend techblog, verkozen tot Start-up van het jaar 2012, dat zou toch het startsein moeten zijn voor een rij investeerders? Voorlopig financieren we zelf en zorgen we ervoor dat we dit jaar zwarte cijfers schrijven. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Voor de juiste telecom partijen met een duidelijke doelgroep beschrijving, focus en een marktbrekende gesegmenteerde propositie die op maat is gesneden ligt er een mooie toekomst in de telecomsector. *bliep heeft het DNA van een op jongeren gerichte mobiele virtuele networ operator en zal daarom succesvol worden in Nederland en daarbuiten. De doelgroep staat immers via increatie en MT & RvC participatie zelf aan het roer van de onderneming. Onze koers in de telecomsector is die van data en jongeren en in beide ligt de toekomst.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven