Boek: juridische aspecten van cash

Delen:

Foto: DNB

Mag een gemeentehuis contant geld weigeren wanneer iemand zijn paspoort komt aanvragen? En mogen restaurants en winkels eisen dat de klant pint? Allemaal vragen die aan de orde komen in het boek Juridische aspecten van contant geld van mr. Bram Scholten.

Volgens Scholten, werkzaam bij De Nederlandsche Bank, roept de verschuiving van cash naar elektronisch betalen veel nieuwe vragen op over de positie van contant geld als wettig betaalmiddel. Tegelijkertijd wordt er in de juridische literatuur tot nu toe weinig aandacht besteed aan de rechten van consumenten als het gaat om contant betalen.

Scholten volgt in zijn boek de kringloop van contant geld: van de uitgifte van bankbiljetten en munten door de officiële autoriteiten tot het gebruik van contant geld als betaalmiddel, eventuele vernietiging en nieuwe ontwerpen. Ook onderwerpen zoals valsemunterij en ‘nepgeld’ komen uitgebreid aan bod.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven