Boetiekkantoren veroveren M & A-markt

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay

Boetiekkantoren veroveren de Nederlandse markt van fusies en overnames. Dat blijkt uit cijfers van de MenA Tables 2014-2018, waaruit Robert van Beemen (Venturis Consulting Group) citeert in zijn artikel ‘Juiste titel en grijs pak zijn geen garantie meer’ op M&A Community.

De opmars van de boetiekkantoren in Mergers and Acquisitions (M&A) betreft niet alleen het aantal M & A-transacties, maar ook de waarde van deze transacties.

Internationale kantoren

In de aantallen transacties boekten de boetieks een verdrievoudiging: van 10 procent in 2014 naar 30 procent in 2018. Gemeten naar waarde maakten de boetiekkantoren een sprong van 1 procent in 2014 naar 7 procent in 2018.

Getalsmatig waren de internationale zakenkantoren het grootste slachtoffer. Hun marktaandeel daalde van 35 naar 25 procent: een daling van 30 procent. De nationale onafhankelijke kantoren daalden van 54 naar 45 procent: een daling van 16 procent.

Ook gemeten naar waarde van de M & A-transacties incasseerden de internationale kantoren de grootste klappen: van 44 naar 33 procent, een daling van 25 procent. De nationale onafhankelijke kantoren deden het beter met een sprong van 55 naar 60 procent. Dat is een toename van 9 procent.

Heldere keuzes

Robert van Beemen
Robert van Beemen (Venturis Consulting Group)

Volgens Van Beemen zijn er steeds meer boetieks in dit rechtsgebied, en gaat hun kwaliteit omhoog. “Ze staan ook internationaal hoog aangeschreven,” zegt hij in een toelichting aan de redactie van Mr. “Vaak gaat het om voormalige partners van grote Zuidas-kantoren. Een deel van de cliënten ziet dat je voor M & A niet per se bij De Brauw, Houthoff, Stibbe of NautaDutilh hoeft te zijn. Bovendien zijn de tarieven van de boetiekkantoren gunstiger.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top