Bouw Paleis van Justitie binnenkort van start in Amsterdam

De Gemeente Amsterdam, Fortis Vastgoed Ontwikkeling en de Rijksgebouwendienst tekenden onlangs de benodigde overeenkomsten voor de realisatie van WesterIJDock. Op dit nog aan te leggen schiereiland, pal naast het Centraal Station te Amsterdam, komen vijf gebouwen te staan, waaronder het nieuw te bouwen Paleis van Justitie. Naar verwachting zal de bouw in 2012 afgerond zijn.

Het Paleis van Justitie, waar het gerechtshof en het ressortparket Amsterdam worden gehuisvest, wordt ondergebracht in twee van de vijf gebouwen die op de kop van het schiereiland komen te liggen en is ontworpen door Claus en Kaan Architecten. Het initiatief voor WesterIJDock werd eind jaren ’90 genomen door de gemeente Amsterdam, de Rijksgebouwendienst en William Properties (thans Fortis Vastgoed Ontwikkeling). De Rijksgebouwendienst ontwikkelt uitsluitend het Paleis van Justitie en de huisvesting voor de KLPD.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven