Burgemeester als wondermiddel

Delen:

Woensdagavond 2 juni opent de rechtbank in Zwolle haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in een boeiend debat met het onderwerp: de burgemeester als wondermiddel. Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, is aanwezig om zijn praktijkervaring te delen met de aanwezigen.

Verstoring van de openbare orde, de problemen van de multiculturele samenleving, de pedoseksueel die zich in een buurt wil vestigen of hangjongeren die op straat vervelend gedrag vertonen. De samenleving kijkt voor een oplossing vol verwachting en ongeduldig naar de burgemeester. Deze moet en zal alle problemen in de stad oplossen. De burgemeester heeft de afgelopen jaren steeds meer bevoegdheden gekregen en ingezet voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid. Is lokale veiligheid het best gewaarborgd bij de burgemeester?

Het Zwolsch Juridisch Genootschap (ZJG) organiseert met enige regelmaat een debat voor haar leden. Ditmaal zocht het ZJG de samenwerking met de rechtbank Zwolle-Lelystad. Boeiende sprekers zijn bereid gevonden een bijdrage te leveren aan de discussie: Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van FORUM (Instituut voor multiculturele vraagstukken), Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht en professor Jan Brouwer, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven