Burgers hebben vooral vragen over energiecontract en vluchtvertraging

Energiecontracten, vertragingen en annuleringen op luchthavens, conflicten met aannemers en letselzaken. De meeste vragen van burgers die juridisch dienstverlener DAS in de eerste helft van 2022 kreeg, gingen over die onderwerpen.

Delen:

Burgers hebben vooral vragen over energiecontract en vluchtvertraging - Mr. online
Foto: Depositphotos

DAS geeft per kwartaal de belangrijkste ontwikkelingen weer in een DAShboard. Het DAShboard voor het eerste halfjaar van 2022 bevat informatie over de meest voorkomende contractuele geschillen. In die periode deden klanten van DAS ruim 62.000 meldingen. In het DAShboard staat de verdeling van deze meldingen over de verschillende juridische categorieën én de top-3 van meest voorkomende zaken per juridische categorie.

Ruim 23.000 meldingen gingen over contracten, ruim 11.000 gingen er over arbeidszaken, ruim 9.000 over wonen en zo’n 7.000 over verkeer. Bij ‘arbeid’ ging het vaak over ontslag en re-integratie, bij ‘wonen’ over de woonruimte en de buren. Conflicten over contracten hadden vaak te maken met de aankoop van roerende zaken (4.400 meldingen) en aanneming van werk (3.800). Er kwamen 1.450 meldingen binnen over geschillen over reizen, en 670 energiegeschillen.

Kleine categorieën zijn bestuursrecht (veelal over omgevingsvergunningen) en personen- en familierecht (echtscheidingen, geregistreerd partnerschap, kinderalimentatie en omgangsregelingen).

DAS heeft over deze vragen van klanten speciale vraag-en-antwoordpagina’s gemaakt. Die gaan niet alleen over vluchtvertragingen en geschillen met aannemers, maar ook over festivals.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven