Buruma weg bij PvdA om PVV-aanhang

Delen:

Ybo Buruma, die deze week als raadsheer toetreedt in de Hoge Raad, heeft zijn lidmaatschap bij de PvdA opgezegd. Hij meldt dat zaterdag in een interview in NRC Handelsblad. Buruma wil hiermee voorkomen dat aanhangers van de PVV geen vertrouwen hebben in zijn rechtspraak.

“Er zijn nu misschien wel anderhalf miljoen mensen die denken dat ik geen goed recht over ze spreek omdat ik bij de PvdA ben. Dat wil ik niet.” De PVV-fractie in de Tweede Kamer protesteerde dit voorjaar al tegen de voordracht van Buruma als raadsheer in de Hoge Raad door een blanco stem uit te brengen. De partij keerde zich tegen Buruma’s benoeming omdat hij veel te politiek zou zijn en PVV-leider Geert Wilders zou hebben vergeleken met de Italiaanse dictator Benito Mussolini.

Buruma was naar eigen zeggen geen actief lid van de PvdA. Hij was in 2006 wel betrokken bij het opstellen van het verkiezingsprogramma van de sociaaldemocraten. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven