Partnerbijdrage van

Buurtbatterij: kansen en showstoppers

Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een buurtbatterij, en waar moet je zo vroeg mogelijk rekening mee houden? Dit stond centraal tijdens een informatieve middag in Utrecht, georganiseerd door Jurist Doet WAT (JDW) en het Nationaal Klimaat Platform (NKP) op 28 mei 2024. Negen topjuristen lieten hun licht schijnen op de juridische hobbels die je tegenkomt als je een buurtbatterij ontwikkelt. ‘Er is nog veel werk te doen’.

Delen:

Aanwezig was een brede vertegenwoordiging van gemeenten, energiecoöperaties, kennisinstellingen en juristen. Jasper Langezaal (Siemens) van Jurist Doet WAT (JDW) en Judith van de Geer van het Nationaal Klimaat Platform (NKP) openden de bijeenkomst en traden als moderator op. Kees Vendrik, voorzitter van het NKP, benadrukte dat het NKP initiatieven uit de samenleving en bijdragen van beroepsgroepen die helpen het klimaatbeleid te versnellen, verwelkomt. Het NKP wil een open podium zijn voor iedereen die met energietransitie en alles wat daarmee samenhangt bezig is. Onder het motto ‘Versnellen en verbinden’. Lokaal gebruik van energie is nog niet zo ver als gehoopt werd, toen vijf jaar geleden het Klimaatakkoord werd gesloten. Collectieve energie heeft meer kracht en massa nodig..

Lees op de NGB-website het gehele artikel over wat komt er op juridisch gebied kijken als je een buurtbatterij ontwikkelt.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven