Canadezen kopen Nederlandse vastgoedportefeuille

Delen:

De Nederlandse vastgoedbelegger Merin is door eigenaars TPG en Patron Capital Partners voor 622 miljoen euro verkocht aan het Canadese Dream Global REIT. Daarmee kopen de Canadezen 135 Nederlandse kantoor- en bedrijfspanden, een segment dat het afgelopen jaar sterk is hersteld en momenteel tot meest gewilde vastgoedsegment van Europa wordt gerekend.

Adviseurs Dream Global REIT:
Greenberg Traurig (Henning Sieber, Alexander Ahrens, Nicolai Lagoni)

Adviseurs TPG, Patron Capital Partners:
Loyens & Loeff (Harmen Holtrop, Rob Schrooten, Jan Pouw, Benne Brouwer), Van Doorne (Ewout van Asbeck, Jeroen Sombezki, Angelique Thiele, Ariën van Heesen, Thijs Clement, Daan ter Braak, Sjoerd Stokmans, Roderick Klaassen), Freshfields Bruckhaus Deringer (Londen: Julian Pritchard, Roger Schofield, Matthew Hamilton, Matthew Gee)

Rob Schrooten, dealmaker voor Loyens & Loeff: “Wij staan Merin en zijn aandeelhouders al sinds jaar en dag bij. Zo hebben wij hen onlangs nog bijgestaan met een add-on acquisitie. 2017 kent een bewogen en druk eerste half jaar: door een ‘overvloed’ aan financiële middelen en hoge bedrijfswaarderingen was met name private equity zeer actief. Omdat het klimaat nagenoeg gelijk zal blijven, verwacht ik dezelfde tendens voor het tweede half jaar.”
“Bij deze specifieke transactie is het bijzonder dat enkele maanden na de aanzienlijke add-on acquisitie nu het volledige Merin-platform van de hand wordt gedaan. De deal had daarnaast een sterk internationaal karakter: de verkopers zijn private-equitypartijen uit het Verenigd Koninkrijk, de beursgenoteerde koper is Canadees en het ‘target’ is een Nederlands vastgoedplatform. Dit cross-border aspect gaf een extra dimensie aan de deal. Tot slot was er een zeer prettige samenwerking met Van Doorne en het team van Freshfields Bruckhaus Deringer uit London.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven