Carrièrewisselingen bij BarentsKrans, Lexence, Croon advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die in de afgelopen weken op de webredactie zijn binnengekomen.

CMS heeft een kantoor geopend in Barcelona. Deze uitbreiding van de Spaanse aanwezigheid, in Madrid en Sevilla, brengt het totale aantal CMS-kantoren op 53. Met deze stap breidt CMS uit naar Catalonië, een van de meest dynamische regio’s van Spanje die goed is voor een vijfde van de nationale economie en die 30 procent van de Spaanse export genereert. Jose María Rojí, voorheen werkzaam bij Ernst & Young Barcelona, leidt het nieuwe kantoor in Barcelona.

Ianikova TzankovaIanika Tzankova (1973) wordt per 1 januari 2013 partner bij BarentsKrans. Prof. dr. Ianika Tzankova wordt beschouwd als dé Nederlandse expert op het gebied van massaschade en collectieve acties. BarentsKrans is zowel voor eisers als voor gedaagden al sinds jaar en dag betrokken bij grote nationale en internationale massaschadezaken. Ianika Tzankova komt van NautaDutilh. In 2007 promoveerde ze op het onderwerp “Toegang tot het recht bij de afwikkeling van massaschade” aan de Universiteit van Tilburg.

Bart BendelBart Bendel (‘74) is benoemd tot partner bij Lexence. Hij versterkt per 1 november het team transacties binnen de sectie ondernemingsrecht. Voor zijn overstap naar Lexence was Bendel sinds 2009 partner bij CMS Derks Star Busmann. Peter Reinders, managing partner van Lexence: “Met genoegen heeft Lexence Bart Bendel benoemd tot partner. Met zijn brede ervaring draagt hij bij aan een verdere versterking van de bestaande ondernemingsrechtpraktijk”. Bendel richt zich op de ondernemingsrechtelijke transactie- en adviespraktijk; fusies en overnames in nationale en internationale verhoudingen, joint ventures, managementparticipaties en private equity. Hij heeft tevens veel ervaring met de begeleiding van cliënten in geschillen binnen rechtspersonen. Tot zijn cliëntenkring behoren private ondernemingen actief in uiteenlopende sectoren, non-profitorganisaties en (semi)overheden.

Croon advocaten in Den Haag heeft zijn team van bouw- en aanbestedingsrecht specialisten per 1 november 2012 uitgebreid met een nieuwe partner: Eveline Snijders-van Erp. Eveline’s ervaring op het gebied van het bouw- en aanbestedingsrecht sluit naadloos aan bij de focus van Croon advocaten. Hiervoor werkte Eveline bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Eline Schiebroek (BarentsKrans N.V., Den Haag) volgt Chrisje Bosman (AMS Advocaten N.V., Amsterdam) op als voorzitter van de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN). Schiebroek is op 1 november 2012 tijdens het Jonge Balie Congres 2012 benoemd in het AFAS Circustheater te Scheveningen.

Koosje van Lessen Kloeke treedt per 1 januari 2013 toe tot de maatschap van Leijnse Artz. Zij is vanaf 2006 werkzaam bij Leijnse Artz als Life Sciences advocaat, waar zij zich in het bijzonder toelegt op gereguleerde gezondheidszorg. Koosje begon haar carrière bij Stibbe in 2000.

Per 1 oktober is Paul Schraven directeur bij trainings- en adviesbureau Dialogue. Dialogue is specialist op het gebied van ‘soft skills’ in de advocatuur en de juridische wereld. Na vijf en half jaar marketing- en business development adviseur te zijn geweest bij NautaDutilh heeft hij nu de leiding over en is verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Dialogue.  Hij is aangetrokken om mede vorm te geven aan de verdere ontwikkeling van de onderneming.

Sophie Noppen-van EsSophie Noppen-van Es (36) is per 1 september jl. als associate / kandidaat-notaris in dienst getreden bij Baker & McKenzie. Sophie heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht met inbegrip van nationale en grensoverschrijdende herstructureringen, fusies en overnames, de oprichting van nieuwe bedrijfsstructuren en oprichting van vennootschappen. De afgelopen zes jaar was Sophie als kandidaat-notaris werkzaam bij BarentsKrans.

Marius NoordamMarius Noordam (29) is per 1 november jl. als kandidaat-notaris in dienst getreden bij Baker & McKenzie. Marius komt de transactiepraktijk van Baker & McKenzie versterken en is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met inbegrip van joint ventures, fusies en overnames, (her)structureringen, kapitaalmarkt transacties en corporate governance. De afgelopen drie jaar was Marius als kandidaat-notaris werkzaam bij Norton Rose.

Juliette CitteurPels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen in Den Haag heeft haar sectie Gezondheidszorg versterkt met de komst van Juliette Citteur. Juliette heeft een medische achtergrond (arts) en is sinds 2001 werkzaam als advocaat. Voor haar overstap naar Pels Rijcken was zij werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. Juliette: “Pels Rijcken biedt mij de unieke kans om een vooraanstaande gezondheidszorgpraktijk op een prachtig kantoor verder uit te bouwen.”

Op 22 november a.s. opent Dirkzwager advocaten & notarissen de deuren van een nieuw, tweede kantoor aan de Velperweg in Arnhem. Naast de opening van dit duurzame gebouw, opent Dirkzwager hiermee ook de deuren naar een nieuwe openbare juridische bibliotheek. Deze zal gratis toegankelijk zijn voor relaties van Dirkzwager.

Gerben SmitGerben Smit (33) wordt per 1 januari 2013 partner bij Stek. Stek is een advocatenkantoor voor ondernemingsrecht, financieel recht, mededinging & economische ordening en litigation. Gerben is gespecialiseerd in corporate & commercial litigation. Zijn benoeming is onderdeel van de uitbreiding van Steks litigationpraktijk. Voor zijn indiensttreding bij Stek in 2010 werkte Gerben ruim 6 jaar bij Allen & Overy in Amsterdam en korte tijd als bedrijfsjurist bij een Nederlandse producent van windturbines.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven