Carrièrewisselingen bij Clifford Chance, Wijn & Stael Advocaten, FIZ advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Floris van de BultClifford Chance heeft Floris van de Bult (37) per 1 mei benoemd 2016 tot partner. Van de Bult is sinds januari 2015 hoofd van de arbeidsrechtsectie van de Amsterdamse vestiging van Clifford Chance. In totaal werden wereldwijd 24 nieuwe partners benoemd.

Humphrey LakensMet ingang van 1 mei 2016 is Humphrey Lakens als partner overgestapt naar Wijn & Stael Advocaten. Hiermee versterkt het kantoor haar positie op het terrein van het ondernemingsrecht en wordt de M&A praktijk uitgebreid.

Michiel ClaassenMichiel Claassen is per april overgestapt van Lauxtermann Advocaten in Amsterdam naar FIZ advocaten in Rotterdam. Zowel bij Lauxtermann Advocaten als bij FIZ advocaten spitst mijn praktijk zich toe op het financiële (toezicht)recht.

Eric JanssenEric Janssen heeft per 1 april als off counsel de overstap gemaakt van Dirkzwager advocaten en notarissen naar het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout en Korthals. Als advocaat specialiseert hij zich in het mededingingsrecht, staatssteun, marktordening in de landbouw (GMO) en compliance.

Bas Martens en Suzanne Hendrickx hebben halverwege april Advius gelanceerd. Advius biedt organisatieadvies aan advocatenkantoren. Advius adviseert over de regelgeving voor advocaten, bereidt advocatenkantoren voor op een bezoek van de Deken en biedt cursussen aan op deze onderwerpen.

Esther SchaakeMet ingang van 1 april 2016 is Esther Schaake (1985) als advocaat werkzaam bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen Zij is afkomstig van Van der Feltz advocaten.

Asta Alff-LokinMet de recentelijke aanstelling van Asta Alff-Lokin versterkt het Wetenschappelijk Bureau van Holla Advocaten haar serviceverlening op het gebied van ‘kennis en kennismanagement’ voor advocaten en cliënten.

Per 1 april is Daniëlle van den Dungen als advocaat personenschade gestart bij Kennedy Van der Laan. Een maand eerder trad advocaat Floortje van Buchem in dienst als onderdeel van het team Banking & Finance.
Daniëlle van den Dungen (1986) adviseert en procedeert in personenschadezaken en is werkzaam binnen de personenschade-praktijk van Kennedy Van der Laan.
Floortje van Buchem (1987) is werkzaam binnen het team Banking & Finance. Zij adviseert en procedeert op het gebied van goederenrecht (financieringen en zekerheden) en insolventierecht.

Harmen PullenHarmen Pullen is sinds 1 maart in dienst getreden bij de Amsterdamse vestiging van Holland Van Gijzen, Advocaten en Notarissen LLP (HVG). Hij is gespecialiseerd in pensioenrecht en richt zich bij HVG op het adviseren van pensioenuitvoerders en werkgevers en compliance werkzaamheden.

Irene LansenIrene Lansen is per 1 maart overgestapt van Allegis Group Ltd, een internationale uitzendorganisatie in Londen, naar ScheerSanders Advocaten in Den Haag. Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht en adviseert en procedeert onder meer over ontslag, arbeidsvoorwaarden en concurrentiebedingen. Daarnaast behandelt zij zaken op het gebied van familierecht.

Ubel van der Werff (54) is per 1 maart overgestapt van JPR advocaten naar de rechterlijke macht; hij versterkt de sector familierecht in Arnhem. Hij is gespecialiseerd in het familierecht en is mediator/echtscheidingsbemiddelaar.

Marike Bakker, specialist in Fraud and White Collar Crime, stapt per 1 maart over naar het litigation team van NautaDutilh.  Ze is afkomstig van Ploum Lodder Princen.

Mark KaterAKD heeft Mark Kater (45) per 1 februari benoemd tot COO/CFO. Hij maakt in deze nieuwe functie deel gaan uitmaken van het bestuur van AKD. Kater was hiervoor commercieel directeur bij het Nederlands-Caribische advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne.

Robin van Driel versterkt de praktijkgroep Banking & Finance van Van Benthem & Keulen en Mervyn Odink het notariaat Vastgoed. Van Driel werkte bij het Financial Restructuring & Recovery Legal team van ABN AMRO Bank, Odink was zelfstandig juridisch en fiscaal adviseur.

Thera Adam-Van StraatenHet Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals heeft Thera Adam-Van Straaten (44) benoemd tot partner. Zij is gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, reclamerecht en labeling.

Bastiaan CornelisseBastiaan Cornelisse (1974), werkzaam bij Loyens & Loeff, is benoemd tot notaris te Rotterdam. Hij volgt Niek Zaman op met pensioen is gegaan. Cornelisse houdt zich bezig met ondernemingsrecht, met een focus op de Franse markt.

Gerhard Gispen en Christiaan Zijderveld zijn met hun team van Simmons & Simmons overgestapt naar Houthoff Buruma. Gispen en Zijderveld treden toe als partner. Barbara van Gangelen, Bart Hoyng, Sandrine Prevoo en Marinela Vieira maakten met hen de overstap.

In februari hebben Ilco van Driel en Simone Heemskerk hun loopbaan in de advocatuur voortgezet bij Stijl advocaten te Amsterdam. Van Riel houdt zich bezig met gebiedsontwikkeling, bouwrecht en aanbestedings- en staatssteunrecht. Hij is afkomstig van CMS. Heemskerk is werkzaam in de civiele vastgoedpraktijk. Zij werkte voorheen bij Norton Rose Fulbright.

Jan Vriesendorp, Bas Mees en Marius Ankum, allen afkomstig van Freshfields Bruckhaus Deringer, zijn in Amsterdam Vriesendorp Mees Ankum gestart. Dit kantoor heeft een focus op ondernemingsrecht, M&A en contractenrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven