Carrièrewisselingen bij DVDW Advocaten, Van Iersel Luchtman Advocaten, Allen & Overy

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Christiaan GroenewoudChristiaan Groenewoud is per 1 juni 2016 toegetreden tot de maatschap van DVDW Advocaten (vestigingen Den Haag en Rotterdam). Hij is afkomstig van De Bok Roijers Gasseling Advocaten, waar hij eveneens partner was.

Vanaf 1 juni 2016 is er bij Van Iersel Luchtman Advocaten een nieuw dagelijks bestuur. Managing Partner Freek Haerkens heeft het stokje aan Boudewijn Cremers overgedragen, die de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur wordt. Robbert Roeffen blijft aan als lid van het dagelijks bestuur. Samen met Rob van Seumeren, vormen zij gedrieën nu het nieuwe bestuur. Haerkens zat sinds 2007 in het bestuur en keert als partner terug naar de Onderneming & Vennootschapspraktijk van het kantoor.

Sophie RoozendaalAllen & Overy heeft per 1 mei Sophie Roozendaal tot partner in de Corporate praktijk benoemd. Roozendaal maakt deel uit van de notariële ondernemingsrechtpraktijk in Amsterdam. Zij adviseert cliënten op het gebied van corporate governance, fusies en overnames, private equity transacties, joint ventures en bedrijfs-en financiële herstructureringen.

Per 1 april 2016 is I Chu Chao als senior advocaat-medewerker toegetreden tot HVG in Amsterdam, bij de sectie IE,  IT & Privacy. Hiervoor werkte zij als legal counsel en compliance officer bij Metro Cash & Carry, onderdeel van de Metro Group.

Corinne KuipersCorinne Kuipers is per 1 mei bij Van Benthem & Keulen in dienst getreden. Hiervoor was zij corporate legal counsel bij de Nederlandse werkmaatschappij van ingenieursbureau Grontmij (nu Sweco), op het gebied van corporate governance, financiële toezichtsregelgeving, vennootschapsrecht en M&A.

Marcel Windt, Richard Le Grand en Ruben Leeuwenburgh zijn in Rotterdam advocatenkantoor Windt Le Grand Leeuwenburgh gestart. Windt (zie ook elders op deze pagina bij de Overstappers) en Leeuwenburgh zijn afkomstig Houthoff Buruma, Le Grand van Wessel, Tideman & Sassen. Ze richten zich op het ondernemingsrecht.

Paul WaszinkDe Haagse vestiging van het internationale advocatenkantoor Bird & Bird heeft Paul Waszink (42) tot counsel benoemd. Waszink werkt sinds 2015 bij Bird & Bird en heeft zich gespecialiseerd in economisch bestuursrecht, met nadruk op telecommunicatie- en mediarecht, alsmede privacyrecht.

Astrid van OmmerenAstrid van Ommeren (39) is 1 mei toegetreden tot Baker & McKenzie Amsterdam, waar zij als counsel de praktijkgroep Employment & Pensions versterkt. Van Ommeren richt zich vooral op advisering rondom het pensioenrecht en op het begeleiden van de arbeidsrechtelijke kant van transacties. Ze is afkomstig van Freshfields Bruckhaus Deringer.

Verder is Redmar Wolf, advocaat en btw-adviseur bij Baker & McKenzie Amsterdam en bijzonder hoogleraar indirecte belastingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU, per 13 april 2016 bij Koninklijk Besluit benoemd tot raadsheer-plaatsvervanger in de belastingkamer bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals heeft de sectie Vastgoed & Bestuursrecht uitgebreid met twee advocaten: FRANCA DAMEN (28), gespecialiseerd in natuurbeschermingsrecht, omgevingsrecht, agrarisch en milieurecht en Michiel de Groote (39), gespecialiseerd in aansprakelijkheid, contracten, milieurecht en procesvoering. Damen maakt de overstap van Linssen CS Advocaten en De Groote was hiervoor rechter in opleiding.

Floortje NagelkerkeFloortje Nagelkerke is benoemd tot partner bij Norton Rose Fulbright advocaten in Amsterdam. Nagelkerke leidt het effectenrechtteam in Amsterdam en adviseert over financiële toezichtswetgeving en op het gebied van data privacy en fintech.

Olivia den HollanderOlivia den Hollander is in april van start gegaan als advocaat vastgoed & overheid bij Griph in Amsterdam. Daar bouwt zij verder aan haar eigen praktijk, met een focus op advies- en proceswerk voor (middel)grote ondernemingen. Den Hollander is afkomstig van Stibbe.

Osborne Clarke heeft zijn team uitgebreid met Marita Hoogeveen. Zij is afkomstig van Kennedy Van der Laan en zal zich in het bijzonder richten op het ondernemingsrechtelijke arbeidsrecht.

Kaoutar AzghayKaoutar Azghay is per 1 mei in dienst getreden van Ardenne & Crince le Roy Advocaten in Rotterdam. Zij heeft een proces- en adviespraktijk met ervaring in kwesties waar het toezicht op regelgeving centraal staat.

Jan AdriaanseHoogleraar Jan Adriaanse heeft per 1 april een nieuw bedrijf opgericht: Business Failure Intelligence; een research company op het gebied van business failure analytics, in het bijzonder oorzakenonderzoek bij faillissementen. Hiervoor was Adriaanse directeur van Turnaround Powerhouse.

Mees RoelofsLinklaters heeft de Banking & Finance praktijk in Amsterdam versterkt met de benoeming van Mees Roelofs (38) als partner, met ingang van 1 mei. Roelofs adviseert financiële instellingen en bedrijven, met een focus op leveraged finance transacties, gesyndiceerde leningen, asset finance en trade finance.

Sinds maart 2016 is Lianne van den Brand werkzaam bij Nysingh advocaten-notarissen op de sectie Arbeidsrecht, waar zij zich richt op het adviseren en bijstaan van cliënten in verschillende juridische kwesties met betrekking tot het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.
Brenda Leferink is sinds 2016 werkzaam bij Nysingh advocaten-notarissen. Na het afronden van haar studie in Utrecht heeft zij 2010 tot en met 2016 als advocaat gewerkt bij een nichekantoor gespecialiseerd in de zorg.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven