Carrièrewisselingen bij Holla Advocaten, Poelmann van den Broek advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Monieke LinckPer 1 juni is mr. Monieke Linck gestart als advocaat bij Holla Advocaten. Linck maakt hiermee de overstap van NautaDutilh naar Holla Advocaten. Met de haar komst versterkt Holla Advocaten de sectorgerichtheid van het kantoor. Linck  wordt verantwoordelijk voor het uitbouwen en verder ontwikkelen van de Banking & Finance sector.

Nieske NijkampNieske (N.W.L.) Nijkamp, sinds 2002 verbonden aan ons kantoor, wordt met ingang van 1 juli aanstaande aandeelhouder van Poelmann van den Broek advocaten. Een bijzonder moment voor zowel haarzelf als kantoor: voor Nieske omdat het de bekroning is op haar succesvolle carrière als arbeidsrechtadvocaat en voor Poelmann van den Broek omdat een aimabele en zeer gedegen advocaat tot de aandeelhoudersvergadering toetreedt.

Per 1 mei 2014 is Joost Gerrits als medewerker bij De Breij Evers Boon in dienst getreden. De Breij Evers Boon is een nichekantoor te Amsterdam, werkzaam in de ondernemingsrechtelijke transactie-, proces-, en adviespraktijk. Tot zijn overstap naar De Breij Evers Boon was Joost vijf jaar werkzaam als advocaat bij Clifford Chance LLP. Joost is gespecialiseerd in corporate M&A.

Jan Maarten GerretsenJan Maarten Gerretsen (1965) is per 1 juni bij Lexence gestart. Hij gaat het vastgoedteam verder versterken. Eerder was Gerretsen partner bij Loyens & Loeff. Gerretsen heeft ruim 20 jaar ervaring in een advies- en procespraktijk die zich richt op commercieel onroerend goed en is gespecialiseerd in bouwrecht, projectontwikkeling, gebiedsontwikkeling en vastgoedtransacties. Hij treedt regelmatig op als docent in specialisatieopleidingen.

Nico JacobsVanaf 18 mei is Nico Jacobs advocaat/partner contractenrecht en procesrecht (geschillenbeslechting) bij Griph law & tax. Hij richt zich met name op vastgoed, de hotellerie en commerciële contracten en adviseert zowel nationale als internationale ondernemingen. Achtergrond: Nico combineert meer dan 15 jaar ervaring als advocaat bij Loyens & Loeff, waarvan een aantal jaren in Frankfurt en Parijs, met praktijkervaring als in-house advocaat bij een internationale hotelgroep (Accor) en vastgoedontwikkelaar/ -manager (Multi Corporation).

Nora van OostromNora van Oostrom, voormalig hoogleraar Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht, treedt per 1 juli a.s. in dienst bij de Law Firm School als Executive Manager Onderwijs en E-Learning. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar woordvoerderschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en haar adviseurschap bij NautaDutilh.

Marieke DriessenSimmons & Simmons heeft Marieke Driessen benoemd tot partner in de Financial Markets groep in Amsterdam. Marieke maakt deel uit van het internationale capital markets en structured finance team van Simmons & Simmons en heeft ruime ervaring in het adviseren van financiële instellingen en bedrijven over complexe financiële transacties.

Jeroen ten Voorde is met ingang van 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar strafrechtfilosofie aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rutger Jansen is per 31 maart toegetreden tot Biesheuvel Jansen advocaten.

Bij Westland Partners Notarissen & Advocaten zijn Richard Verbeek en Jennifer Fluitman-Marinussen als toegevoegd notarissen door de rechter beëdigd.

Manita Hamberg is per 14 april toegetreden tot AMS Advocaten.

Gideon Stelten is per 1 april als partner toegetreden tot Spera Advocaten & Rechtsanwälte. Eerder werkte hij bij Heitmann te Düsseldorf.

Van Doorne heeft zich versterkt met drie nieuwe partners en bouwt daarmee haar financierings- en vastgoedpraktijk verder uit, alsmede haar expertise op het gebied van commercial contracting. Het betreft Angelique Thiele, Lisette Bieleveld en Ariën van Heesen. Zij zijn op dit moment partner bij Boekel De Nerée. Thiele en Van Heesen zijn als advocaat respectievelijk notaris gespecialiseerd in (cross-border) vastgoedfinancieringen en -transacties. Bieleveld is specialist op het gebied van commercial contracts & commercial litigation.

MR06 BWN PRS 4Op 1 april is Staal Advocaten gestart. Staal Advocaten is een gespecialiseerd advocatenkantoor actief in de bouw. Het kantoor is opgericht door Peggy Klein, Ancella Klunne en Leonie Mundt. Ze zijn lange tijd werkzaam geweest op verschillende grote advocatenkantoren en niche kantoren en hebben gekozen voor het opzetten van een eigen gespecialiseerd kantoor.

Willem van BoomWillem van Boom is op 15 april benoemd tot hoogleraar burgerlijk recht aan de Universiteit van Leiden. Zijn nieuwe dienstverband gaat in op 15 augustus a.s.

Annetje Ottow is per 1 september a.s. door het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht benoemd tot de nieuwe decaan van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO). Zij volgt per die datum Henk Kummeling op. Ottow is op dit moment hoogleraar Economisch publiekrecht aan de faculteit.

Karin Witvoet-Timmerman is sinds 30 april als toegevoegd notaris verbonden aan De Kort van Tuijl notarissen.

Eric Beele, voorheen partner van Banning Advocaten te ’s-Hertogenbosch, is per 1 mei overgestapt naar NeXT Advocaten te Tilburg. Beele treedt als partner toe tot de bouw- en vastgoedpraktijk van NeXT. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ruimtelijk bestuursrecht, projectontwikkeling en grondverwerving, PPS en het overheidsvermogensrecht. Hij doet dat voor bouwbedrijven, ontwikkelaars en overheden.

Bart BierensBart Bierens is met ingang van 1 april benoemd tot bijzonder hoogleraar Banking Law & Financial Regulationaan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Bierens is specialist op het gebied van het financieel toezichtsrecht.

Thijs Lommen, partner bij NautaDutilh sinds 2004, en senior medewerker Judith Edixhoven  zijn per 1 april overgestapt van NautaDutilh naar Stek.

Petra de Jong (43) en Judith van Brussel (37) zijn per 1 april toegetreden tot notariskantoor Helder Notarissen. Zij werkten eerder bij AKD Advocaten & Notarissen.

Mariette Haloua is per 1 april als advocaat in dienst getreden binnen het corporateteam van Rutgers & Posch. Eerder was zij werkzaam bij McCarthy T’trault in Canada en bij Allen & Overy in Amsterdam.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top