Carrièrewisselingen bij Kennedy Van der Laan, AKD, Simmons & Simmons

Delen:

Onlangs verscheen de december-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Per 1 november is Marinus de Waal als kandidaat-notaris toegetreden tot de Corporate Transactie praktijk van Kennedy Van der Laan. Daarvoor was hij vier jaar werkzaam op de sectie Notariaat Ondernemingsrecht van Van Doorne. De Waal is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht en met name ervaren op het gebied van grensoverschrijdende fusies en overnames, corporate governance, werknemersparticipaties en aandeelhoudersstructuren en het opzetten van internationale acquisitiestructuren.

Arlette Schijns is per 1 november toegetreden tot de verzekerings- en aansprakelijkheidspraktijk van Kennedy Van der Laan. Schijns voert een advies- en procespraktijk ten behoeve van verzekeraars, overheden en non profit organisaties. Zij heeft beroeps- en overheidsaansprakelijkheid en letselschade als bijzondere aandachtsgebieden. Daarnaast is zij als fellow verbonden aan de sectie Burgerlijk Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het Bussumse kantoor Hellemons & Helleman is gefuseerd met het kantoor Gooische Meesters. Samen zijn zij per 15 oktober verder gegaan onder de naam Gooische Meesters.

Met ingang van januari 2012 treed Alrik de Haas (31) toe tot Van Bloemendaal & Verweij Advocaten. Daarvoor was hij werkzaam bij OMVR Advocaten en Notarissen. De Haas is ruim zes jaar in de advocatuur werkzaam en is gespecialiseerd in strafrecht. Bij OMVR zal hij een volledig op strafzaken gerichte praktijk uitoefenen, georienteerd op heel Nederland.

Met ingang van 15 oktober is Eveline Grimminck als advocaat in dienst getreden bij Stijl advocaten te Amsterdam. Grimminck is als advocaat werkzaam op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling en heeft zich in het bijzonder toegelegd op het ruimtelijk bestuursrecht, grondexploitatie en publiek-private samenwerking.

Remco Bosveld is bij notarissenkantoor AKD in Amsterdam benoemd tot notaris. Bij dit kantoor maakt hij deel uit van de praktijkgroep Ondernemingsrecht. Eind 2006 en begin 2007 was hij gedetacheerd bij het kantoor Shearman & Sterling in New York.

Herman Knotter is toegetreden als partner bij advocatenkantoor Legal eperience. Hij gaat zich binnen de sectie ondernemingsrecht bezighouden met commerciële contracten. Hiervoor was Knotter als advocaat en partner franchise verbonden aan Banning advocaten.

Op 1 november is Folkert Zwinkels MBA RC (42) als Financieel Directeur en lid van het dagelijks bestuur in dienst getreden bij Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders. De aanstelling volgt na een uitgebreide selectieprocedure die door Van der Velde Groep begeleid werd. Zwinkels heeft een ruime ervaring als treasurer bij TMF Group, partner bij Deloitte en directeur bij James Hardie.

De praktijkgroep Arbeidsrecht van Marree en Dijxhoorn Advocaten te Amersfoort is versterkt met Jessica Dietz (27). Dietz heeft sinds 2009 als jurist sociaal zekerheidsrecht en arbeidsrecht ervaring opgedaan.

Simmons & Simmons heeft per 7 november Viviana Luján aangetrokken als associate in de Financial Markets praktijkgroep in Amsterdam. Luján is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek en is gespecialiseerd in internationaal milieurecht, energiecontracten, en financiering van en handel in CO2 emissierechten. Ze is tevens medeauteur van verschillende publicaties op energiegebied.

Ilja Morée (40) zal per 1 januari 2012 de Intellectual Property praktijk van De Brauw Blackstone Westbroek versterken. Morée is afkomstig van AstraZeneca waar zij director Legal Affairs en Vice-President Corporate & Legal Affairs was. Zij zal zich binnen de intellectuele eigendomspraktijk van De Brauw voornamelijk richten op merken, marketing en medicijnen.

Claudia Zwetsloot (39) is per 1 oktober als advocaat in dienst getreden bij Eldermans & Geerts Advocaten in Zeist. Hiervoor was zij verbonden aan Pellicaan Advocaten en Van Doorne.

Per 1 december 2011 is Iman Brinkman verbonden aan Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen in Den Haag. Iman richt zich volledig op de energiesector. Iman Brinkman treedt op voor partijen in alle schakels van de energieketen. Daarbij legt hij zich vooral toe op energierechtelijk advies, energiecontracten en procedures over energiegerelateerde onderwerpen, zoals toegang tot de gas- en elektriciteitsmarkt.

Mr. Koen Rutten wordt op 1 januari 2012 benoemd tot partner van Wijn & Stael Advocaten N.V. in Utrecht. Koen is gespecialiseerd in corporate en financial litigation. Hij is sinds 2006 aan Wijn & Stael Advocaten N.V. verbonden.

Per 1 december 2011 is Eelco Bijkerk in dienst getreden als medewerker bij Stek. Stek biedt hooggespecialiseerde juridische diensten aan op een beperkt aantal rechtsgebieden: ondernemingsrecht, financieel recht, mededinging & economische ordening. Voor zijn overstap naar Stek werkte Bijkerk zes jaar als advocaat bij Allen & Overy in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en houdt zich voornamelijk bezig met fusies en overnames (M&A).

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven