Carrièrewisselingen bij KienhuisHoving, NautaDutilh

Delen:

Deze week weer enkele carrièrewisselingen in juridisch Nederland. Enkele benoemingen, (bestuurs)wisselingen en toetredingen.

Per 1 januari 2011 zijn Willem van Nielen en Martijn Bonefaas toegetreden tot de maatschap van Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Van Nielen voert praktijk op het gebied van ondernemingsrecht; Bonefaas voert een algemene praktijk.

Certa Legal Advocaten heeft zijn team uitgebreid met ondernemingsrechtspecialist Kevin de Rooij (32). De Rooij heeft ruim zes jaar werkervaring opgedaan bij verschillende advocatenkantoren en op de legal afdeling van ING. Michiel Faro (59) is op 1 februari toegetreden als partner van Certa Legal Advocaten. Hij zal zich bezighouden met de verdere uitbouw van de sectie vastgoed. Hiervoor was Faro partner bij Van Doorne Advocaten. Faro is tevens associé bij Boer & Croon, voorzitter van de raad van commissarissen van Waterweg Wonen, non-executive director van de Nederlandse vennootschappen van Axios Hotels en lid van het algemeen bestuur van het Forum voor stedelijke vernieuwing. Wera Flapper (29) is eveneens op 1 februari in dienst getreden, als vastgoedadvocaat. Flapper was net als Faro hiervoor werkzaam bij Van Doorne Advocaten.

Fred Boom (65) heeft per 1 januari 2011 afscheid genomen als advocaat en vennoot bij Dirkzwager advocaten & notarissen te Arnhem. Op diezelfde datum zijn Mascha Timpert-de Vries (32) en Maarten Kole (35) toegetreden als vennoot bij het Arnhemse kantoor. Timpert- de Vries werkte al op de sectie Aansprakelijkheid, Schade & Verzekering. Zij zet de praktijk van Boom voort. Kole is werkzaam als advocaat op de sectie Ondernemingsrecht.

CMS, de toonaangevende Europese organisatie van negen onafhankelijke juridische en fiscale dienstverleners waaronder CMS Derks Star Busmann, heeft bekendgemaakt dat de zittingstermijn van Cornelius Brandi als bestuursvoorzitter van CMS met vier jaar is verlengd tot 30 juni 2015. De heer Brandi werd in 2008 voor een eerste termijn van drie jaar benoemd.

CMS Derks Star Busmann heeft Jeroen Berlage aangetrokken. De in het civiele bouwrecht gespecialiseerde advocaat, eerder werkzaam bij NautaDutilh respectievelijk Houthoff Buruma, heeft met ingang van 17 januari 2011 zijn praktijk voortgezet binnen de praktijkgroep Real Estate & Construction.

Met ingang van 1 januari 2011 is Martine Boender-Radder als partner verbonden aan DVDW Advocaten. Martine richt zich sinds 2000 op het personen- en familierecht met bijzondere aandacht voor echtscheidingen, mediation en de overlegscheiding. Als zodanig geeft Martine ook leiding aan de sectie personen- en familierecht binnen DVDW Advocaten.

Jan Wind (1974) is per 1 januari 2011 toegetreden tot de maatschap Schaap & Partners Advocaten en Notarissen te Rotterdam. Schaap & Partners is gespecialiseerd in vastgoed en ondernemingsrecht. Jan is sinds juni 1999 als advocaat aan dit kantoor verbonden. Hij adviseert en procedeert in het bijzonder op het gebied van koop, huur en financiering van onroerend goed.

Mevrouw mr. I. van Ast heeft de Overheid en Vastgoed sectie van Benthem Gratama Advocaten te Zwolle verlaten om haar vastgoedpraktijk voort te zetten bij Rijssenbeek Advocaten te Arnhem.

KienhuisHoving advocaten en notarissen maakt bekend dat per 1 maart 2011 Christian Huiskes zal toetreden als partner (aandeelhouder). Christian werkte tot voor kort bij CMS Derks Star Busmann en is gespecialiseerd in de advisering van bedrijven en instellingen op het gebied van het ondernemingsrecht, in het bijzonder rechtspersonen- en vennootschapsrecht. Onder andere nationale- en grensoverschrijdende fusies, splitsingen, overnames en samenwerkingsverbanden behoren tot zijn specialiteiten.

Met ingang van februari 2011 heeft NautaDutilh prof. Nora van Oostrom- Streep als adviseur verbonden aan haar kantoor. De komst van Nora Van Oostrom betekent voor NautaDutilh een verdere versterking van haar positie in de commerciële – met name de notariële – vastgoedpraktijk. Met prof. Nora Van Oostrom zal NautaDutilh haar positie op dit gebied met name wetenschappelijk verder invulling geven, zowel bij de ondersteuning van de praktijk als in het kader van opleiding. Nora van Oostrom is sinds 2008 hoogleraar notarieel recht aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit van Utrecht en raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven