Carrièrewisselingen bij Kneppelhout & Korthals Advocaten, AKD, Simmons & Simmons

Delen:

Onlangs verscheen de november-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

MR11 BWN PRS 1 BIRKHOFF-PADBERGPer 1 oktober versterkt het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals Advocaten haar dagelijks bestuur met Arnold Birkhoff als tweede bestuurder naast Marc Padberg. Birkhoff is sinds 2001 aan het kantoor verbonden.

MR11 BWN PRS 8 OTTENAdvocaten- en notariskantoor AKD heeft Jelle Otten per 1 augustus tot partner benoemd. Otten versterkt als advocaat-partner de praktijkgroep Bouw & Vastgoed bij AKD Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in bouwrecht, gebouw- en gebiedsontwikkeling alsmede arbitragerecht, op welke gebieden hij een sterke advies- en procespraktijk heeft. Bij de verdere ontwikkeling van de vastgoedpraktijk van AKD zal Otten leiding geven aan de sectorgroep Woningcorporaties en zich onder meer richten op de integrale dienstverlening aan deze sector.

Advocatenkantoor Simmons & Simmons heeft Liu Yang met ingang van 15 september toegevoegd aan de China-praktijk voor de advisering van Chinese en Nederlandse bedrijven. Liu Yang is afkomstig van het kantoor in Peking.

Jan-Jaap GroeneveldJan-Jaap Groeneveld is aangetrokken als partner voor Le Tableau B.V. Daar zal hij zich richten op interim en vaste plaatsingen voor advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen. Groeneveld werkte eerder bij Nauta Dutilh, Houthoff en laatstelijk bij Legal Intelligence als consultant Business Development.

MR11 BWN PRS 6 ADRIAANSENSMet ingang van september is Carel Adriaansens (65) verbonden als of counsel aan Stijl advocaten te Amsterdam. Adriaansens is gespecialiseerd in het civiele bouwrecht, het huurrecht, het architectenrecht en het volkshuisvestingsrecht. Hij is oud voorzitter van de Vereniging voor Bouwrecht en de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten. Thans is hij – onder meer – voorzitter van de Raad van Toezicht van het Economisch Instituut voor de Bouw en annotator van het Tijdschrift voor Bouwrecht.

MR11 BWN PRS 7 NIJBOERAnita Nijboer is per 1 september als senior-medewerker in dienst getreden bij Ekelmans & Meijer Advocaten. Zij gaat bij Ekelmans & Meijer de Bestuursrecht sectie verder opbouwen. Nijboer was eerder bestuursrechtadvocaat bij Van den Biesen Boesveld en Boekel de Nereé. Ook heeft zij gewerkt als senior Legal consultant  bij AT Osborne Legal B.V.

Op 1 september is Klaas Soellaart (49) als operationeel directeur en lid van het dagelijks bestuur aangesteld bij Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders. Ondersteund door Michaël Brouwer als manager van de deurwaardersdivisie en Jemuël Wilkes, die per 1 oktober a.s. als manager vestigingen wordt aangesteld zullen zij invulling geven aan de verdere kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van de operationele organisatie van Groenewegen en Partners.
Tevens is per 1 september Tonnie Willems (50) aangesteld als manager Bedrijfsbureau/ICT. De heer Willems heeft een jarenlange ICT management ervaring in de financiële dienstverlening. Onder zijn verantwoordelijkheid zal de toonaangevende ICT capaciteit van Groenewegen en Partners verder worden uitgebouwd en versterkt.

Op 1 september is M2 Advocaten van start gegaan. M2 Advocaten is een jong kantoor dat is gespecialiseerd in vastgoedrecht, met een focus op huurrecht. M2 Advocaten wordt gevormd door Jurjan Adriaansens, Ginio Beij en Michel Visser. Zij hebben allen een ruime ervaring met zowel adviseren als procederen, waarbij een praktische oplossing altijd voorop staat.

De Brauw Blackstone Westbroek heeft 5 niet-Nederlandse kantoorgenoten aangetrokken: Matthias Kuscher, Amanda Kemshaw, Shikja Shah, Heather Giannandrea en Sharon Oded.

Saskia Akkerman-Snijder is per 1 oktober in dienst getreden bij LEXSIGMA advocaten te Amsterdam. Saskia versterkt de snelgroeiende arbeidsrechtsectie van LEXSIGMA. Zij begon in 2006 als advocaat in Amsterdam en keert terug in de advocatuur, na als bedrijfsjurist bij de ABN AMRO Bank werkzaam te zijn geweest.

Vanaf 1 oktober zijn Kris Ruijters (Corporate/M&A), Angelique Thiele (Banking & Finance) en Eugenie Nunes (Arbeidsrecht) verantwoordelijk voor de activiteiten van Boekel in Londen. De bredere bezetting stelt Boekel in staat haar internationale relaties met cliënten verder te ontwikkelen en haar dienstverlening uit te breiden.

Advocaat Marek Kupperman (50) is toegetreden tot Warendorf Advocaten en Notarissen. Kupperman was voorheen partner bij VMW Taxand Amsterdam. Zijn specialisaties zijn internationaal ondernemingsrecht en financieel recht.

Rechtsbijstandverzekeraar DAS heeft Karin Korstanje aangesteld als chief legal business. Zij werkte eerder bij USG-dochter Secretary Plus.

Aravind Ramanna is per 1 september toegetreden als ‘shareholder’ bij de Amsterdamse vestiging van advocatenkantoor Greenberg Traurig LLP, sectie Corporate/M&A. Hij werkte voorheen bij Boekel de Nerée.

Marc Rijkaart van Cappellen, partner ondernemingsrecht bij Baker & McKenzie, is beëdigd tot notaris. Hij heeft een specifieke transactiegerichte notariële ondernemingsrecht praktijk en richt zich op joint ventures, fusies en overnames, kapitaalmarkt transacties, corporate governance, corporate (her)structureringen, met een sterke focus op Latijns-Amerika.

Daan Versteeg (33) is per 1 september werkzaam bij Rozemond Advocaten te Amsterdam. Daarvoor was hij werkzaam bij Stibbe Advocaten. Bij Rozemond zal Versteeg zich volledig toeleggen op het (civiele) bouwrecht en het aanbestedingsrecht. Binnen deze rechtsgebieden heeft hij ruim zes jaren ervaring in het bijstaan van aannemers en opdrachtgevers.

Paul Schaink is met ingang van 1 oktober als partner verbonden aan BLIX Advocaten. Bij BLIX zal Paul zich voornamelijk gaan bezighouden met insolventie-, arbeids- en procesrecht. Voorheen was Paul als partner verbonden aan Van Doorne N.V. te Amsterdam, sectie insolventierecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven