Carrièrewisselingen bij Osborne Clarke, DOEN Legal, Boontje Advocaten

Delen:

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Marie-Louise WeedaOsborne Clarke’s internationale Corprorate M&A-praktijk is versterkt met de komst van MARIE-LOUISE WEEDA. Weeda heeft hiervoor bij Loyens & Loeff gewerkt.

Ruud VermeerPer 1 februari jl. is advocaat RUUD VERMEER begonnen bij DOEN Legal. Vermeer richt zich met name op onze klanten in de franchisesector.

Stéphanie SpoelderSTÉPHANIE SPOELDER (32) heeft zich per 1 maart 2018 aangesloten bij Boontje Advocaten in Amsterdam. Spoelder is tien jaar werkzaam als advocaat in de arbeidsrechtpraktijk, waarvan de eerste zes jaar bij Baker McKenzie en aansluitend bij Jones Day. Ze heeft ruime proces- en advieservaring op onder meer het gebied van internationale arbeidsverhoudingen, reorganisaties en medezeggenschapsrecht.

Suzan van der MeerSUZAN VAN DER MEER heeft zich met ingang van 1 april 2018 aangesloten bij Boontje Advocaten in Amsterdam. Ze werkte hiervoor bij Kennedy Van der Laan en Rutgers & Posch. Van der Meer adviseert en procedeert over (collectief) ontslagrecht, arbeidsconflicten, overeenkomsten van opdracht, arbeidsvoorwaarden en reorganisaties.

Op 7 maart is CORNELIE VAN BERGENHENEGOUWEN aangetreden als secretaris van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) en KEES ERENDS als penningmeester. Zij vervangen respectievelijk Emilie Aberson en  Theo van Brunschot die hun maximale zittingstermijn volbrachten. Beide nieuwe bestuurders hebben ervaring met zorgverzekeringen.

Per 1 maart 2018 is Van Asselt & Broere Strafrechtadvocaten van start gegaan in Roosendaal. HENK VAN ASSELT was een van de oprichters van Haans Advocaten in Roosendaal en Bergen op Zoom en MARK BROERE was daar als strafrechtadvocaat werkzaam.

Jean Paul van SchoonhovenPer 1 maart 2018 is JEAN PAUL VAN SCHOONHOVEN als of counsel verbonden aan Valegis Advocaten. Jean Paul is specialist op het gebied van privacy en compliance. Hiervoor was hij Chief Privacy Officer bij PostNL.

Het Forward advocatenteam is uitgebreid met twee partners: advocaat JAN VAN DER VALK en advocaat FRANS VAN DER LOO. Van der Valk was hiervoor bedrijfsjurist in het internationale bedrijfsleven in onder andere Mannheim, Madrid, Bangkok en Sittard. Van der Loos is advocaat  omgevingsrecht en bestuursrechtjurist en voert vanaf 2015 een eigen adviespraktijk op het gebied van milieurecht, grondzaken en vergunningverlening.

Met ingang van 1 maart jl. is ROBERT SANDERS (1969) bij De Clercq Advocaten Notariaat in dienst getreden als advocaat. Sanders is een expert op het gebied van tuchtrecht en zal binnen de ondernemingsrechtpraktijk van De Clercq met name vrije beroepsbeoefenaren bijstaan die binnen hun vakgebied een tuchtrechtregeling kennen, zoals advocaten, notarissen, accountants en medici.

Hans GalavaziAKD heeft HANS GALAVAZI aangetrokken als belastingadviseur-partner. Galavazi is advocaat en belastingadviseur en heeft ruime ervaring met fusies en overnames, het structureren van nationale en internationale investeringen en het geven van strategisch belastingadvies. Hiervoor was hij partner bij Loyens & Loeff en Freshfields Bruckhaus Deringer.

Hans GalavaziAKD breidt de bestuursrechtpraktijk uit met de aanstelling van partner HENK BREEMAN. Breeman heeft als advocaat-partner jarenlange ervaring in het materiële en formele bestuurs(proces)recht.

Tim HesselinkPer 1 maart 2018 is TIM HESSELINK (43) als partner-aandeelhouder toegetreden tot Kneppelhout & Korthals Advocaten, sectie Handel, Industrie en Logistiek. Hesselink is specialist in douanezaken en op rechtsgebieden waar Europese en nationale overheden toezicht uitoefenen op het internationale handelsverkeer. Hij werkte hiervoor bij Meijburg & Co.

Met ingang van 1 maart 2018 hebben de Rotterdamse advocatenkantoren Langelaar Klinkhamer Advocaten (ERIK KLINKHAMER, FRED LANGELAAR, WIBE REDDINGIUS en DAVID VAN BEMMEL) en Ko & Co Advocaten (HIAN LI KO en FLOOR BUVELOT)  een samenwerkingsverband, waarbij Langelaar Klinkhamer Advocaten zich toelegt op haven en handel, ondernemingsrecht en hippisch recht en Ko & Co Advocaten op arbeidsrecht. Klinkhamer, Langelaar, Reddingius en Ko  hebben hun sporen verdiend bij diverse gerenommeerde advocatenkantoren alvorens zij hun eigen kantoren begonnen. Floor en David zijn eigen kweek. De kantoren zijn gezamenlijk gevestigd aan de Westerkade 7a te Rotterdam.

Paul PolmanPAUL POLMAN, CEO Unilever, is verkozen tot Eerste Vicevoorzitter van de International Chamber of Commerce. Polman was lid van de VN Secretaris-Generaal’s High-Level Panel dat verantwoordelijk was voor het formuleren van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Vervolgens werd hij benoemd tot VN SDG Ambassadeur verantwoordelijk voor het bevorderen van de ‘Global Goals’.

Met ingang van 1 februari 2018 is Kemperink Maarschalkerweerd N.V. van start gegaan. De oprichters van het kantoor, GUUS KEMPERINK en SANDER MAARSCHALKERWEERD, hebben een brede kennis en track-record op het gebied van overnametransacties waarbij private of beursgenoteerde ondernemingen betrokken zijn.

ROBBERT BERG is per 1 april gestart als senior advocaat-medewerker bij Bird & Bird. Als lid van de sectorgroep Energy zal hij zich – met zijn corporate/energierecht achtergrond – gaan bezighouden met de advisering bij en de begeleiding van (inter)nationale energieprojecten en -transacties. Eerder was hij werkzaam bij HVG Law en Shell, onder andere in Nigeria.

KIRSTEN BERGER (40) is in maart 2018 als partner in de Energie-praktijkgroep toegetreden tot Houthoff. Ze richt zich volledig op de energie- en industriële sector. Hiervoor was zij partner bij Stibbe.

Caroline la LauCAROLINE LA LAU is per 1 april bij GMW advocaten aan de slag gegaan als advocaat Ondernemingsrecht. Ze stapt over van Jones Day.

Iris KieftIRIS KIEFT is door het Amsterdamse advocatenkantoor ENVIR Advocaten aangetrokken als partner. Ze is gespecialiseerd in Energie & Infrastructuur en Vastgoed en heeft een focus op klimaatverandering en duurzame ontwikkeling. Kieft was negen jaar bestuursrechtadvocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Voor haar overstap naar ENVIR werkte ze als advocaat bij CMS bij Real Estate & Construction en de Sectorgroep Energie.

Wladimiroff Advocaten heeft drie nieuwe associate partners aangesteld: YVO AMAR en SEBASTIAAN BENNINK, beiden richtten eerder een eigen kantoor op en verlenen bijstand op het vlak van economische sancties en exportcontrole, en LÉON DE JAGER, die ook eerder in een eigen kantoorsetting werkte en een praktijk in de fiscale advocatuur voert alsmede in het ondernemingsstrafrecht.

DLA Piper heeft met ingang van 1 mei 2018 LEEN VAN DER MAREL en MICHIEL COENRAADS benoemd tot partner. Van der Marel is als advocaat verbonden aan de vastgoedpraktijk van DLA Piper. Hij stapte eind 2017 over naar DLA Piper nadat hij eerder werkzaam was bij Loyens & Loeff. Coenraads focust op corporate litigation en internationale arbitrage. Michiel heeft een aantal jaar in New York gewerkt en hij heeft veel ervaring in de financiële, technologie en  energie sector.

JAN-BEREND MÖLLER is per 1 april 2018 toegetreden als partner bij BANNING N.V. Hij gaat de Ondernemingsrecht en – met name – de Fusie en Overname (M&A) praktijk van BANNING verder versterken. Möller was hiervoor verbonden aan Loyens & Loeff.

Marleen van DijkmanMet ingang van 1 april 2018 heeft advocatenkantoor HabrakenRutten haar expertise op het gebied van huurrecht versterkt met de komst van vastgoedadvocaat MARLEEN VAN DIJKMAN. Voorheen was zij verbonden aan het kantoor Straatman Koster.

Mayke GorisStrafrechtadvocate MAYKE GORIS is per 1 april 2018 de Rotterdamse vestiging van Justion Advocaten komen versterken.  Goris doceert tevens strafrecht aan advocaten vanuit OSR Juridische Opleidingen.

KOEN BECKING, voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University, is op 24 maart in Zuid-Afrika benoemd tot Honorary Professor aan de School of Public Leadership (SPL) van Stellenbosch University (SU) in Zuid-Afrika.

Tilburg University heeft IAN SUMNER benoemd tot hoogleraar internationaal privaatrecht en familierecht. Sumner (geb. 1978) werkt sinds 2014 als kinderrechter (rechter-plaatsvervanger met unus belasting) bij de rechtbank Overijssel, locatie Almelo. Daarnaast heeft Sumner een eigen adviespraktijk op het gebied van (internationaal) familierecht.

Tilburg University heeft STÉPHANIE VAN GULIJK benoemd tot hoogleraar ‘Privaatrecht, bijzondere overeenkomsten’ bij het departement Privaatrecht van Tilburg Law School. Van Gulijk is gespecialiseerd in bijzondere overeenkomsten zoals de overeenkomst van opdracht, aanneming van werk, consumentenkoop, de geneeskundige behandelingsovereenkomst en de verzekering.

Chantal BakermansCHANTAL BAKERMANS is per 15 maart in dienst getreden bij BWK Partners. Zij is gespecialiseerd op het gebied van intellectuele eigendom, IT/cloud contracting en privacy. Hiervoor was Bakermans werkzaam bij HVG Law en Deloitte Legal.

Daniel OhmannPer 1 april 2018 is DANIEL OHMANN als notaris benoemd en is hij zijn kantoor begonnen in Wassenaar onder de naam Ohmann Notariaat met de focus op het ondernemingsrecht en het familierecht.

Jones Day heeft een fundsteam verwelkomd dat van Clifford Chance afkomstig is. Bij deze overstappers zitten twee partners (Quirine Eenhorst en Ate van IJlzinga Veenstra) en drie associates  (Manuel Manders, Harmen Wielens, Marierose Kouwenberg). Hun team is gespecialiseerd in advies aan institutionele beleggers en het opzetten van fondsen waarmee onder andere private-equity firma’s investeringen doen.

Ton SchutteJones Day heeft per 1 mei advocaat TON SCHUTTE verwelkomd als nieuwe partner bij het Corporate M&Ateam in Amsterdam.

MAX HÜBNERDPA heeft MAX HÜBNER aangesteld als General Counsel en Executive Director Legal Management & Operations. Hübner heeft ruim 20 jaar ervaring als General Counsel, senior legal counsel en executive consultant. De afgelopen zeven jaar was hij Director Corporate Legal & Tax bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM.

Hendrikx Advocaten in Mijdrecht heeft KARIN VAN ZIJTVELD aangetrokken. Van Zijtveld werkt sinds 2008 als advocaat en juridisch adviseur en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en onderwijsrecht. Hiervoor werkte zij als juridisch adviseur bij Leeuwendaal in Utrecht.

Suzanne BeijersbergenSUZANNE BEIJERSBERGEN versterkt sinds 1 april 2018 als advocaat-medewerker de ondernemingsrechtpraktijk van Heussen Advocaten & Notarissen in Amsterdam. Beijersbergen zal verder specialiseren binnen de fusie- en overnamepraktijk.

Dirk-Jan GondrieDentons in Amsterdam heeft DIRK-JAN GONDRIE benoemd tot partner. Gondrie is vastgoedadvocaat die zich bezighoudt met commerciële vastgoedtransacties. Gondrie is lid van de Master of Real Estate Alumnivereniging (MRE) en doceert aan de Amsterdam School of Real Estate.

Simon TanSIMON TAN heeft zich op 1 april als partner aangesloten bij het arbeidsrechtteam van advocaten- en notarissenkantoor Ploum in Rotterdam. Hij heeft eerder als partner gewerkt bij Nauta Dutilh en Eversheds Sutherland. Simon heeft ruime ervaring op het gebied van arbeidsrechtelijke advisering en procedures rond CAO’s, reorganisaties en individuele ontslagzaken. Daarnaast is hij gespecialiseerd in pensioenrecht.

THOMAS FELIX is benoemd als partner bij De Roos @ Pen. Felix is voornamelijk werkzaam binnen de financieel-economische strafrechtpraktijk.

AKD heeft de internationale fiscale en structureringspraktijk uitgebreid met de komst van MYTRHE GÖRTZEN en ROBERT JEAN KLOPROGGE. Görtzen is fiscalist en heeft uitgebreide ervaring met management van en dienstverlening aan zowel zakelijke als particuliere cliënten. Kloprogge is advocaat en fiscalist. Hij heeft ruime ervaring in de internationale belastingadviespraktijk met een focus op investeringsfondsen (private equity, hedge funds en venture capital), financiële instellingen en pensioenfondsen.

Simmons & Simmons heeft MONIQUE VAN HERKSEN tot partner benoemd binnen de fiscale praktijk. Van Herksen is gespecialiseerd in transfer pricing.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven