Carrièrewisselingen bij Poelman Advocaten, CMS Derks Star Busmann

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die in de afgelopen weken op de webredactie zijn binnengekomen.

Poelman Advocaten breidt uit. Het in het Atrium te Amsterdam gevestigde kantoor is versterkt met de komst van twee ervaren advocaten: mr. Stefano Francovich (advocaat-partner) en mr. Alexander Peerboom (advocaat-medewerker).
Mr. Francovich is gespecialiseerd in de vormgeving en begeleiding van samenwerkingsverbanden, fusies en overnames, operationele en financiële herstructureringen, bedrijfsintegratie en (collectieve) ontslagen.
Mr. Peerboom heeft een ruime advies- en proceservaring op het gebied van het ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het oplossen van aandeelhoudersgeschillen, problemen op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid alsmede het opstellen van en adviseren en procederen over (internationale) contracten en de nakoming daarvan.

CMS Derks Star Busmann heeft per 1 januari 2013 Eduard Scheenstra benoemd tot partner/aandeelhouder. De juristen Jasper Kampherbeek, Eva Schothorst-Gransier en Barbara Veldmaat zijn per 1 januari benoemd tot Salaried Partner.
Eduard Scheenstra, advocaat Banking & Finance, gespecialiseerd in (inter)nationale financieringstransacties, adviseert banken, private equity huizen en ondernemingen.
Jasper Kampherbeek, kandidaat-notaris Vastgoed, gespecialiseerd in vastgoedtransacties en projectontwikkeling, adviseert ontwikkelaars, bouwondernemingen, financiële instellingen en beleggers.
Eva Schothorst-Gransier, advocaat Procesrecht, gespecialiseerd in algemeen procesrecht, aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, adviseert verzekeraars en ondernemingen.
Barbara Veldmaat, advocaat Arbeidsrecht, gespecialiseerd in arbeidsrecht, adviseert ondernemingen over outsourcing, reorganisaties, ontslagzaken, arbeidsvoorwaarden en beloningsvormen.

Herman RuiterVanaf 1 februari zal Herman Ruiter bij Spigt Dutch Caribbean aan de slag gaan als advocaat. Herman Ruiter is zijn carrière in 2007 begonnen bij Clifford Chance in Amsterdam, waar hij op de secties Finance en Litigation werkte. In 2010 maakte Herman de overstap naar Van Aalst & Daniëls Advocaten. Hij voert een algemene procespraktijk met de nadruk op verbintenissenrecht en insolventierecht. Tevens treedt Herman op in strafzaken, met name indien deze een financieel component bevatten.

Machteld HiemstraSimmons & Simmons heeft Machteld Hiemstra benoemd tot principal counsellor in de Life Sciences groep in Amsterdam. Machteld start per 2013 en heeft ruime ervaring in het gezondheidsrecht, geneesmiddelenrecht, productaansprakelijkheid, regulering en administratieve handhaving en warenwetgeving.

Eric BoermaPer 1 januari 2013 is Eric Boerma benoemd tot voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Dirkzwager advocaten & notarissen. Eric Boerma, die in januari 2010 is toegetreden tot het Dagelijks Bestuur, neemt hiermee de rol over van Karen Verkerk.
Eric Boerma is gespecialiseerd in arbeidsrecht en is sinds 1 januari 2002 vennoot op de sectie arbeidsrecht in de Arnhemse vestiging van Dirkzwager advocaten & notarissen.
Daarnaast heeft Theo Bosboom per 1 januari 2013 afscheid genomen als advocaat en vennoot bij Dirkzwager advocaten & notarissen te Arnhem. Hij legt zijn werkzaamheden als IE/IT jurist neer en gaat zich richten op zijn grote passie fotografie. Per dezelfde datum zijn Ernst-Jan van de Pas en Tony van Wijk toegetreden als vennoot.

Per 1 januari 2013 heeft de strategische alliantie tussen Witlox Van den Boomen en VDB Advocaten Notarissen zich versterkt met 3 benoemingen. Twee benoemingen tot vennoot komen uit eigen gelederen.
De heer drs. ir. H.M.W. (Dick) van Deijck RA (41) is registeraccountant en bedrijfskundige en inmiddels vier jaar werkzaam bij Witlox Van den Boomen Accountants.
De heer mr. M.J.J. (Maurits) Hesseling (45) is sinds 2011 als corporate finance adviseur met Strategy & Finance (een middelgroot fusie- en overnamekantoor) verbonden aan Witlox Van den Boomen. Met de aanstelling van Maurits Hesseling, die ruim 16 jaar diverse besturen en dga’s heeft geadviseerd bij fusie en overnamevraagstukken, bouwt Witlox Van den Boomen verder aan haar corporate finance praktijk.
Bij VDB Advocaten Notarissen is de heer mr. J.P.F.W. (Jean-Pierre) van Eijck (48) toegetreden als vennoot. De afgelopen 13 jaar was Jean-Pierre van Eijck als advocaat-partner werkzaam bij AKD Prinsen Van Wijmen in Eindhoven. Jean-Pierre van Eijck zal met zijn ervaring een stevige kwaliteitsimpuls geven aan de praktijk van VDB Advocaten Notarissen.

Matthijs NiermeijerPer 1 januari 2013 is Matthijs Niermeijer als advocaat verbonden aan PHAROS Advocaten te Naarden. Hij is afkomstig van DUDOK Bouw- en Vastgoedrecht en zal bij PHAROS Advocaten zijn vastgoedpraktijk verder uitbouwen. PHAROS Advocaten staat voor een bewezen formule: hoogwaardige juridische  dienstverlening bij vastgoedvraagstukken, maar geen ‘Zuidas-tarieven’.

Jurjen de KorteJurjen de Korte is per 1 januari 2013 benoemd tot advocaat partner Litigation en Arbitration bij Eversheds Faasen. Jurjen zal vanuit kantoor Amsterdam leiding geven aan het Litigation en Arbitration team van Eversheds Faasen. De praktijkgroep behandelt nationale en internationale geschillen op het gebied van vennootschapsrecht en verbintenissenrecht.
Diana JoostenDaarnaast is per 1 januari 2013 Diana Joosten benoemd tot Counsel bij Eversheds Faasen. Diana heeft als procesrecht advocaat ruime ervaring in het begeleiden van corporate en commerciële crossborder geschillen. Diana vertegenwoordigt multinationals en mid caps met een sectorfocus op industrie, retail en TMT (Technology, Media and Telecommunications).

Hogan Lovells heeft Manon Cordewener met ingang van 1 januari 2013 tot partner benoemd. Per die datum zijn drie senior medewerkers van het kantoor Amsterdam tot counsel benoemd: Hein van den Bos, Marieke Poulie en Peter Stokking.
Manon Cordewener (46) geeft leiding aan de Litigation groep in Amsterdam en is in het bijzonder gespecialiseerd in procesrecht, ondernemingsrecht, goederen- en faillissementsrecht.
Hein van den Bos (35) is werkzaam binnen de Life Sciences groep en legt zich toe op Nederlandse en Europese regulering van de Life Sciences sector (geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en levensmiddelen).
Marieke Poulie (39) is sinds 2001 werkzaam in de unit Intellectual Property, Media & Technology (IPMT) van Hogan Lovells. Marieke houdt zich bezig met zaken op het gebied van het merkenrecht, auteursrecht, reclamerecht en life sciences.
Peter Stokking (40) is sinds 2008 binnen de unit Corporate van Hogan Lovells werkzaam als kandidaat-notaris. Peter is gespecialiseerd in ondernemingsrecht maar heeft ook ervaring op het gebied van vastgoed.

Sieuwert Bruins SlotPer 1 januari 2013 is mr. S.J. (Sieuwert) Bruins Slot benoemd tot partner bij BANNING, het kantoor waar hij sinds 2008 werkzaam is. Sieuwert is advocaat sinds 2003, is gespecialiseerd in het (inter)nationale contractenrecht en richt zich met name op het civiele vastgoed en de industriële sector.

Yolanda BokhorstYolanda Bokhorst maakt op 1 februari 2013 de overstap van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn naar Van Buttingha Wichers notarissen te Den Haag. Zij is kandidaat-notaris en gespecialiseerd in notarieel erfrecht en familievermogensrecht. Zij heeft de afgelopen jaren veelvuldig opgetreden als (partij) adviseur bij de afwikkeling van complexe nalatenschappen en heeft daarnaast een internationaal georiënteerde familierechtpraktijk opgebouwd.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven