Carrièrewisselingen bij SørensenWeijers&Ko, AKD, Van Doorne

Delen:

Afgelopen week verscheen de juni-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Laura van Luipen is per 1 januari toegetreden tot de maatschap van SørensenWeijers&Ko Arbeidsrechtadvocaten. Zij is vanaf medio 2007 werkzaam bij SørensenWeijers&Ko, waar zij een algemene arbeidsrechtelijke praktijk voert. Zij heeft onder andere ruime proces- en advieservaring op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsongeschiktheid, collectief en individueel ontslagrecht en overgang van onderneming.

Per 9 mei is Patrick de Looff overgestapt van Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat naar Van Doorne N.V. in Amsterdam, waar hij als medewerker in dienst getreden is als bij de praktijkgroep arbeidsrecht. Na zes jaar ervaring te hebben opgedaan in de algemene arbeidsrechtpraktijk gaat De Looff zich bij Van Doorne specifiek bezighouden met groeiende Europese en internationale arbeidsrechtpraktijk.

Milestone Advocaten heeft per 1 juni Vicky Tsoutsanis aangetrokken als advocaat-medewerker. Tsoutsanis is sinds januari 2006 werkzaam als advocaat. Zij heeft zich in de afgelopen zes jaar toegelegd op het arbeidsrecht en het intellectueel eigendomsrecht. Tsoutsanis zal zich binnen Milestone Advocaten volledig gaan richten op het arbeidsrecht.

Advocaten- en notariskantoor AKD heeft in de aandeelhoudersvergadering Jos van der Meché per 1 juni benoemd tot partner-aandeelhouder. Hij is sinds 1996 werkzaam bij AKD binnen de praktijkgroep Shipping & Offshore, Transport & Trade en sinds enkele jaren associate/salary partner. Van der Meché is gespecialiseerd in vervoer over de weg (CMR) en logistieke dienstverlening, alsmede spoorvervoer.
Daarnaast is Bas Beljaars per 1 juni benoemd als directeur business development & marketing. Hij is sinds 2008 werkzaam als zelfstandig adviseur en interim manager op het gebied van marketing en communicatie en heeft daarvoor verschillende functies vervuld bij KPMG; van 2004 tot 2008 was hij daar eindverantwoordelijk stafdirecteur voor marketing, sales en communicatie.

De sectie Intellectueel Eigendom & ICT van het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals wordt uitgebreid door de komst van Thera Adam- Van Straaten. Thera Adam- Van Straaten heeft in de afgelopen 14 jaar een brede adviespraktijk opgebouwd in het IE en reclamerecht en heeft daarnaast ruime ervaring in de procespraktijk.

Maasdam Mededingingsadvocaten te Rijswijk verwelkomt per 1 juni aanbestedingsadvocaat Anne Fischer-Braams (58) als partner. De kantoornaam wijzigt in Maasdam Broers Fischer advocaten. Fischer-Braams is afkomstig van Bartels Sueters Fischer Aanbestedingsadvocaten en was daarvoor partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Mark Heemskerk is met ingang van 1 juni benoemd tot bijzonder hoogleraar Pensioenrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Van 2002 tot 2008 werkte Heemskerk als onderzoeker sociaal recht/universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar promoveerde hij in 2009 op onderzoek naar de arbeidsdeelname van oudere werknemers. In datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot beste jonge pensioenjurist (gouden stoofpeer pensioenrecht in het tijdschrift Mr.).

Marnix van Ginneken is benoemd tot hoogleraar bij de Erasmus School of Law met de leeropdracht internationaal ondernemingsrech. Eind mei sprak hij zijn inaugurale rede “De onafhankelijke commissaris” uit. Daarnaast is hij juridisch adviseur van Philips Electronics N.V. en vice-voorzitter/bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen.

Gerben den Hertog is met ingang van 1 juni de corporate praktijk van Brada Abeln LLP komen versterken. Den Hertog is advocaat sinds 1997 en was voor zijn overstap verbonden aan de Amsterdamse vestiging van Freshfields Bruckhaus Deringer. Den Hertog heeft ruime ervaring in het adviseren van internationale-en Nederlandse partijen op het gebied van M&A, Joint Ventures en herstructureringen.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven