Carrièrewisselingen bij Van Doorne, Boels Zanders, Boekel De Nerée

Delen:

Onlangs verscheen de nieuwe editie van Mr. Magazine. Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld.

Per 1 januari heeft Boels Zanders drie nieuwe compagnons benoemd: Esther Tromp (34), Louis Einig (36) en Jeroen Tulfer (39). Een van de grondleggers van kantoor, Jan Zanders, neemt afscheid en zal gaan genieten van een welverdiend pensioen. Naast deze nieuwe partners en het afscheid van een oude partner is er ook een wisseling in het dagelijks bestuur te melden. Wim Eikendal heeft op 1 januari het stokje overgenomen van Peter Brouns. Peter Brouns gaat zich na vijf jaar bestuursbezigheden weer volop bezighouden met zijn dagelijkse drukke praktijk. Wim Eikendal zal samen met Eva Jordans (kantoordirecteur) en Jean-Luc Coenegracht (bestuursvoorzitter) het dagelijks bestuur vormen.

Cornélie ArnoutsPer 1 januari is Cornélie Arnouts (33) benoemd tot partner bij Boekel De Nerée. Arnouts is in 2005 bij Boekel begonnen als advocaat-stagiaire en heeft inmiddels een advies- en procespraktijk opgebouwd, waarin de nadruk ligt op vastgoedtransacties en koop- en huurrecht voor onder meer Nederlandse en Duitse cliënten. Daarnaast is zij gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheid en tuchtrecht, in het bijzonder van notarissen, makelaars en advocaten.

Jan Franssen (62) is per 1 januari staatsraad geworden in de afdeling advisering van de Raad van State. Bart Jan van Ettekoven (54) en Johan van de Gronden (47) zijn staatsraad in de afdeling bestuursrechtspraak; Van Ettekoven per 1 januari, Van de Gronden per 1 februari.

Friso FoppesPer 1 januari is Friso Foppes (39) toegetreden als partner bij advocatenkantoor Van Doorne. Foppes begeleidt nationale en internationale strategische en institutionele partijen bij overnametransacties, joint ventures en vraagstukken op het gebied van corporate governance. Daarnaast maakt hij deel uit van het sectorteam pensioen van Van Doorne, waar hij Nederlandse pensioeninstellingen adviseert over onder meer governance vraagstukken en collectieve waardeoverdrachten.

Marjel Verhaeren-SterrenbergMarjel Verhaeren-Sterrenberg heeft per 1 september het kantoor Recht Wel opgericht. Zij is gespecialiseerd op het gebied van privaatrecht en werkt voor particulieren onderling, bedrijven onderling of bedrijven en particulieren. Vooral op het gebied van arbeidsrecht, zakelijke conflicten én problemen rondom de opmaak, uitvoering of afwikkeling van diverse contracten/overeenkomsten zoals algemene voorwaarden en aansprakelijkheidsvraagstukken.

Hans JansenHans Jansen versterkt vanaf 1 januari de gelederen van Eldermans & Geerts in Zeist. Van 2006 tot 2011 was Jansen in dienst van een IE-nichekantoor waar hij zich vooral richtte op de farmaceutische sector. Vanaf 2011 heeft hij zich bij het gerechtshof in Den Bosch als stafjurist verbreed en ervaring opgedaan op het gebied van vermogensrecht, verbintenissenrecht, aanbestedingsrecht en uiteraard veel procesrecht, rechtsgebieden waar Jansen ook binnen Eldermans & Geerts actief zal zijn, naast IE-recht en gezondheidsrecht.

Marjolein van Herk-van TilburgPer 1 december versterkt Marjolein van Herk-van Tilburg als partner transport- en aansprakelijkheidsrecht Hoboken Advocaten te Rotterdam. Van Herk-van Tilburg was tot haar overstap partner bij Kneppelhout & Korthals. Haar internationale commerciële procespraktijk omvat civiele aansprakelijkheid, vervoerrecht, verzekeringsrecht, arbitrage en luchtrecht.

Sjoerd Douma zal per 1 januari worden benoemd tot gewoon hoogleraar Internationaal en EU Belastingrecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij belastingadviseur bij PwC.

Per 1 november is advocatenkantoor Andringa Caljé & De Jager Advocaten te Rotterdam gestart. Het kantoor bestaat uit de advocaten Roelof Andringa, Peer Caljé en Léon de Jager. Het niche-kantoor is gespecialiseerd in procedures op het gebied van het economische en fiscale strafrecht, het fiscale procesrecht en het douane- en warenrecht.

Stephan BamboroughStephan Bamborough is recent in dienst getreden bij Dicke Röell Breedveld Executive Search, Interim Management, CareerFocus als consultant. Hij is verantwoordelijk voor de executive search van (ervaren) bedrijfsjuristen en advocaten.

Olaf van der DonkInternationaal advocatenkantoor Clifford Chance verwelkomt Olaf van der Donk (50). Per 1 januari werkt Van der Donk als senior advisor van de fiscale sectie in Amsterdam en is gespecialiseerd in de fiscale aspecten van diverse soorten corporate transacties, waaronder aandelenkoop/-verkoop, fusies, splitsingen, beursgangen en herstructureringen.
Mark-Jan ArendsDaarnaast versterkt Mark-Jan Arends (33) per 1 januari de Corporate groep van Clifford Chance. Arends is als counsel (kandidaat-notaris) werkzaam in de notariële praktijk in Amsterdam.

Maarten van BuurenMaarten van Buuren is per 1 december overgestapt naar het Amsterdamse WLP–Law. Van Buuren is ondernemingsrechtadvocaat, en tevens docent ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Hij heeft in zijn brede ondernemingsrechtelijke praktijk een bijzondere aandacht voor statutair bestuurders. Van Buuren heeft twintig jaar ervaring, onder meer bij EY, HVG, DeClercq en Lexwell (St. Maarten).

Met ingang van 1 januari is Marnix Nijenhof toegetreden als partner tot de maatschap van Rijssenbeek Advocaten te Arnhem. Met deze toetreding legt het Arnhemse nichekantoor een solide basis voor de toekomst. De partners houden zich allen bezig met juridische advisering van Verenigingen van Eigenaars (appartementsrecht) en aanpalende rechtsgebieden zoals huurrecht, bouwrecht en vastgoed gerelateerd verenigingsrecht.

Diana Joosten is per 1 januari advocaat/counsel bij Wieringa Advocaten in Amsterdam. Joosten is gespecialiseerd in het voorkomen en beslechten van (complexe) geschillen op het gebied van aansprakelijkheids-, beslag- en executierecht. Hierbij kan worden gedacht aan zowel handelsgeschillen (food, retail, energie, consumptie goederen) als ondernemingsrechtelijke geschillen.

Per 1 januari is het team van PHAROS advocaten versterkt door de komst van Steven Arnold, advocaat en mediator, die als partner is toegetreden. Arnold komt over van Van der Steenhoven advocaten in Amsterdam, waar hij meer dan 20 jaar heeft gewerkt en waar hij als vennoot verantwoordelijk was voor de vastgoedsectie. Naast de komst van Steven Arnold is ook Matthijs Niermeijer op 1 januari toegetreden tot de maatschap PHAROS advocaten. Niermeijer was al sinds januari 2013 verbonden aan PHAROS advocaten. Daarvoor was hij werkzaam als advocaat bij DUDOK Bouw- en Vastgoedrecht in Amsterdam.

Baker & McKenzie heeft per 1 januari Judith van Gasteren en Michiel Kloes benoemd tot legal director binnen de Amsterdamse fiscale praktijk.
Gasteren is sinds 2004 verbonden aan Baker & McKenzie en maakt onderdeel uit van de Compensations & Benefits Group en het Global Employee Mobility Team. Zij adviseert internationale (beursgenoteerde) ondernemingen inzake fiscale vraagstukken bij grensoverschrijdend werken, arbeidsvoorwaarden, reorganisaties en looncontroles.
Michiel Kloes is sinds 2008 verbonden aan Baker & McKenzie en maakt deel uit van de US Focus Group. Hij heeft uitgebreide ervaring in het Nederlandse en internationale belastingrecht en adviseert voornamelijk in de VS gevestigde multinationals inzake fiscale vraagstukken bij fusies en overnames, herstructureringen, financiële transacties, supply chain planning en transfer pricing.

Roelof VosPer 1 januari is Roelof Vos (48) als advocaat-belastingkundige verbonden aan Hertoghs advocaten-belastingkundigen in Breda/Rotterdam. Vos is als fiscaal advocaat gespecialiseerd in indirecte belastingen. Hij richt zich bij Hertoghs vooral op de uitbouw van de fiscale procespraktijk op het terrein van BTW en douane. Vos was hiervoor werkzaam bij Taxand.

Leendert van Hee is op 1 januari tot partner benoemd bij Van Traa Advocaten N.V. Van Hee (34) heeft een brede proces- en adviespraktijk op het gebied van het (internationale) goederenvervoer. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van transportschadeclaims.

Rogier DukRogier Duk is op 22 november benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere Arbeidsverhoudingen in de Erasmus School of Law (ESL) vanwege het Erasmus Trustfonds.

M&A Advocaat Erik Hammerstein is per 1 november begonnen bij het Amsterdamse kantoor Höcker. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met corporate governance en Ondernemingskamerzaken. Hammerstein was eerder partner bij Allen & Overy en NautaDutilh; de afgelopen twee jaar was hij werkzaam bij ING.

Gera van Duijvenvoorde en Serge Gijrath zijn per 1 november benoemd tot bijzonder hoogleraren telecommunicatierecht. Zij zijn voor één dag in de week als hoogleraar bij het onderzoeksinstituut eLaw@Leiden werkzaam.

Sabina Hussl (34) is in dienst getreden bij familierechtadvocatenkantoor De Boorder Schoots. Hussl is een ervaren advocaat in het familierecht en het ondernemingsrecht.

Hans PegtHans Pegt is per 1 november van Eagle Rock Life Sciences naar Synthon overgestapt, waar hij als general counsel toegetreden is.

Bindu De Knock (37) is per 1 november toegetreden tot Bergh Stoop & Sanders Advocaten. Zij adviseert en procedeert over alle aspecten van het intellectuele eigendomsrecht en daarnaast muziekrecht.

Jeroen Fleers is per 1 november partner bij Stadhouders Advocaten, in de ondernemingsrechtpraktijk.

Hein Hoogendoorn is per 1 november in dienst getreden bij AMS Advocaten.

Overheids- en vastgoedadvocaten Tim Segers en Peter Huijbregts zijn toegetreden tot advocatenkantoor Legal Experience, binnen de sectie Overheid en Vastgoed.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven