Carrièrewisselingen en enkele benoemingen

Delen:

Chantal van Baalen-van IJzendoorn - De Boorder SchootsPer 1 mei is Chantal van Baalen-van IJzendoorn (31) in dienst getreden bij De Boorder Schoots familierechtadvocaten en scheidingsbemiddelaars. Zij is afkomstig van het advocatenkantoor Wintertaling. Van Baa l en is advocaat en mediator.

Peter van den Bossche, hoogleraar internationaal economisch recht, voorzitter van de capaciteitsgroep Internationaal en Europees recht en wetenschappelijk directeur van het Institute for Globalization and International Regulation aan de Universiteit Maastricht, is door een selectiecommissie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) voorgedragen om toe te treden tot het Beroepsorgaan (Appellate Body), het hoogste rechterlijk orgaan voor internationale handelsgeschillen van de WTO. Op 12 december 2009 zal hij zijn ambt als rechter opnemen voor een eerste termijn van vier jaar. Het Appellate Body bestaat uit zeven rechters.

Rob van Esch is op 1 mei herbenoemd tot hoogleraar juridische aspecten van elektronische handel aan de Universiteit Leiden. Deze leerstoel werd in 1999 ingesteld door ECP – EPN, platform voor de informatiesamenleving. Van Esch heeft deze leerstoel sindsdien bekleed en werkt bij eLaw@Leiden aan onderzoek en onderwijs op dit gebied.

Prof. mr. Bastiaan F. Assink is met ingang van 1 juni voor vier jaar benoemd tot hoogleraar ondernemingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit. Daarbij treedt hij als hoogleraar toe tot het Instituut voor Ondernemingsrecht, een wetenschappelijk studiecentrum op het gebied van het vennootschapsrecht, rechtspersonenrecht en ondernemingsrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen. In het kader van zijn leerstoel zal Assink zich, naast het onderwijs, richten op onderzoek naar gedragsnormering van actoren binnen vennootschap en onderneming. Assink blijft voor een dag per week als advocaat verbonden aan NautaDutilh in Amsterdam in de sectie corporate litigation, met een focus op de cassatiepraktijk.

Advocaten- en notariskantoor AKD Prinsen Van Wijmen N.V. heeft mr. Ward Aerts, advocaat Ondernemingsrecht Eindhoven, per 1 juni 2009 benoemd tot partner-aandeelhouder. Ward Aerts geeft leiding aan de sectie Insolventie en Herstructurering op de vestiging Eindhoven. Zijn werkzaamheden bestaan uit advisering met betrekking tot het insolventierecht, waaronder het opzetten en vormgeven van herstructureringen, (buitengerechtelijke) saneringen, doorstartscenario’s en bestuurdersaansprakelijkheid, zowel nationaal als internationaal.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven