CECL-Congres ‘Responsible Shareholdership’

Delen:

Het ‘Centre for European Company Law’ – een samenwerkingsverband tussen de universiteiten Leiden, Utrecht en Maastricht – organiseert op 16 september het congres ‘Responsible Shareholdership’. De dag wordt voorgezeten door prof. mr. Steef Bartman (advocaat bij DLA Piper en hoogleraar ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden) en prof. mr. Steven Schuit (advocaat bij Allen & Overy en hoogleraar internationaal commercieel en financieel recht aan de Universiteit Utrecht).

Het congres sluit aan bij zowel de roep om meer transparantie en verantwoording in de (beursgenoteerde) vennootschap sinds de kredietcrisis als bij de al langer bestaande aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Sprekers op het congres zijn: de ‘godfather of shareholder activism’ Robert Monks [videoboodschap], Koen Geens (Universiteit Leuven, advocaat Eumedion), Holger Fleischer (Max Planck Institut, Hamburg), Iris Chiu (University College London), Matthijs de Jongh (Hoge Raad), Jaap Winter (Universiteit van Amsterdam, advocaat De Brauw Blackstone Westbroek), Steef Bartman (Universiteit Leiden, advocaat DLA Piper) en Pavlos Masouros (Universiteit Leiden, advocaat te Athene). Voor meer informatie over de sprekers, zie de brochure.

Het congres vindt plaats in het Klein Auditorium van het academiegebouw te Leiden en duurt van 9.30 tot 16.00. Aansluitend is er een borrel.

Aan deelname worden 4 PO-punten toegekend.

Klik voor meer informatie over het congres hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven