Celstraf voor zwartmaken op internet

Delen:

Dat het zomaar zwartmaken van iemand op internet niet onbestraft blijft, bleek vrijdag voor het gerechtshof in Den Haag. Het hof veroordeelde een vrouw tot vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, voor het plaatsen van een ongegronde aantijging op een site. Volgens het hof beschuldigde de vrouw de man op internet ten onrechte van een erotische chat met een minderjarige. Daarbij plaatste zij ook zijn adres en foto.

Het hof zei dat niet is gebleken dat de man schuldig was. Bovendien was de chat die de vrouw als voorbeeld gaf, niet erotisch. Het hof tilt zwaar aan dit ongegrond op internet aan de schandpaal nagelen. Zo’n beschuldiging kan iemand lang achtervolgen, aldus het hof. Daarbij werd gesteld dat de wens om kinderseks te stoppen geen vrijbrief is om een andere misdaad te plegen. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven