Chambers: Nederland belangrijk voor internationale zaken

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Depositphotos

De Global Guide 2019 van Chambers and Partners noemt Nederland een ‘zeer belangrijke jurisdictie’ voor internationale zaken.

Volgens de samenstellers van de gids heeft onder meer de zaak rond Yukos Oil het internationale karakter van de Nederlandse juridische markt aangetoond. Ook wordt Nederland steeds belangrijker op het gebied van internationale arbitrage.

Chambers and Partners doet wereldwijd onderzoek naar de kwaliteit van zowel advocatenkantoren als individuele advocaten, op basis van interviews met cliënten, bedrijfsjuristen en andere advocaten. Ieder jaar publiceert Chambers de Global Guide, een lijst met aanbevolen advocaten(kantoren) per rechtsgebied.

De gids constateert dat zowel Nederlandse als internationale kantoren zich met internationale zaken bezighouden. Over De Brauw Blackstone Westbroek wordt gezegd dat het een dominante positie op de markt heeft. Daarnaast worden Stibbe, Houthoff, NautaDutilh en Loyens & Loeff gezien als “high-quality Dutch firms which are frequently involved in the international space”.

Bij de internationale kantoren wordt Allen & Overy als marktleider beschouwd. Ook Clifford Chance, Freshfields, Linklaters, Baker McKenzie and DLA Piper worden genoemd.

Afgelopen najaar werd door de International Bar Association tijdens een conferentie gesproken over de waarde van rankings als die van Chambers and Partners.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top