Chatten met rechter

Delen:

Rechter Lieneke de Klerk van de rechtbank ’s-Hertogenbosch zal via de site van het Brabants Dagblad vragen van belangstellenden direct beantwoorden. De chatsessie begint vanmiddag om 14.00 uur. De sessie maakt deel uit van het programma waarin rechters de regio intrekken onder de noemer ‘Meet the judge!’.

Enkele scholen uit het arrondissement nemen vanuit de klas die middag deel aan de chatsessie. Rechter Lieneke de Klerk houdt op brabantsblad.nl/rechtspreekt een weblog bij, waarin ze onder meer vertelt over zaken die ze heeft behandeld en hoe ze tot een oordeel komt.

In het kader van ‘Meet the judge!’ organiseren de rechtbank en het gerechtshof ’s-Hertogenbosch ontmoetingen met diverse organisaties. Rechters van de rechtbank en het gerechtshof gaan in gesprek met vrijwilligers van Bureau Slachtofferhulp (woensdag 9 november) en op bezoek bij leerlingen van ROC Eindhoven (donderdag 10 november), bezoekers van moskee Ulu in Oss (woensdagavond 16 november) en studenten journalistiek van de Fontys Hogeschool in Tilburg (donderdag 17 november).

Bij de ontmoetingen zijn strafrechters, civiele rechters en bestuursrechters aanwezig. Vragen als ‘Hoe word je rechter’, ‘wat zijn voor rechters lastige kwesties’, ‘moeten rechters zich meer mengen in het publieke debat’, zullen in diverse gespreksrondes aan de orde komen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven