Chinese koper voor Tanatex

Delen:

Het Chinese chemieconcern Zheijang Transfar heeft alle aandelen in TPC, holdingmaatschappij van Tanatex Chemicals Groep, overgenomen van Wega Invest en haar management. Tanatex als Zheijan zijn gespecialiseerd in chemicaliën voor de textiel verwerkende industrie.

Adviseurs Zhejiang Transfar Co. Ltd:
PwC (Diek Fabius, Monique van Zutphen, Tijn Bastiaans, Rik de Wilde, Dennis van der Vin, Michiel van Duin, Guido van Aardenne, Hans Dullaert, Muhammad Suffian Tariq, Tammo Gunst, Eduard Schurink, Brenda Mooijekin, Merel Mookhoek, Jeroen Kroes, Pierre Schimmel, Sander Geurts, Reinier Standaar, Martijn Breen, Tom Gerritsen)

Adviseurs Wega Invest BV:
Baker & McKenzie (Mo Almarini, Joost Polman, Aad Bos, Susan Heerings), Nielen Schuman (Jan de Wilde, Lodewijk Koeman, Derk Mulder), EY (Maurice van den Hoek)

Adviseurs Export & Import Bank of China:
Stibbe (Duco de Boer, Feline van Leeuwen, Geertje Jonker, Tess Hendriks, Maarten Tuurenhout)

Mo Almarini, dealmaker voor Baker & McKenzie: “Doordat de koper een Chinese beursvennootschap is, hadden we te maken hebben met de lokale Chinese regels voor het overboeken van gelden van China naar het buitenland. Voor adviseurs actief op de Chinese markt zal dit een welbekende uitdaging zijn. Voordat een Chinese partij geld kan overmaken naar het buitenland moet eerst een formeel registratieproces worden doorlopen in China, hetgeen enkele weken kan duren. Daarnaast betrof een belangrijk onderdeel van de business van Tanatex Chemicals zeer vertrouwelijke informatie. Het was dan ook zaak om pas in een zo laat mogelijk stadium van de transactie deze vertrouwelijke informatie inzichtelijk te maken voor de koper, zonder het due diligence proces, en daarmee de transactie te vertragen. Deze balans is gevonden door hierover vooraf duidelijke afspraken te maken.
“Ook noemenswaardig is het erg soepele en voorspoedige verloop van de onderhandeling met PwC, de adviseurs van de koper. Dit werd voornamelijk gedreven door de welwillendheid van onze cliënten en ook niet in de laatste plaats door de erg goede samenwerking met de financiële adviseurs van Nielen Schuman die de verkoop begeleidden.
“Onze cliënt kennen we uit verschillende eerdere transacties waarbij ons team heeft geadviseerd en ook de targetgroep betrokken was, waardoor we die opgedane kennis goed konden benutten.
“We zien dat China dit jaar aanzienlijk meer geïnvesteerd heeft in de Nederlandse markt dan in 2014 en 2015. Ook blijkt uit een recent onderzoek van Baker & McKenzie dat het totaal aan investeringen vanuit China in Europa in de afgelopen drie jaar tot recordhoogte is toegenomen, waarmee Europa een van de belangrijkste bestemmingen ter wereld is geworden voor Chinese investeringen in het buitenland. Nederland hoort bij de top-5 EU-landen voor Chinese investeringen, vooral waar het gaat om de technologiesector en de financiële dienstverlening. In onze eigen praktijk zien we dat inderdaad terug.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven