Christel Grundmann-van de Krol benoemd tot hoogleraar Effectenrecht

grundmann_christel.jpgProf. mr. drs. C.M. (Christel) Grundmann-van de Krol is met ingang van 1 maart 2008 benoemd tot hoogleraar Effectenrecht, in het bijzonder Onderneming en Financiële Markten, aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

De leerstoel behoort tot het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht.  Mevrouw Grundmann-van de Krol is daarnaast wetenschappelijk adviseur van de praktijkgroep Banking & Finance van NautaDutilh en tot 1 juli 2008 hoogleraar Effectenrecht aan de Universiteit van Tilburg.

Christel Grundmann-van de Krol studeerde Nederlands recht (1978, meesterstitel) en culturele antropologie en sociologie van niet-westerse samenlevingen (1989, doctorandustitel) aan de Universiteit van Amsterdam. Ze promoveerde in 2000 aan de Universiteit van Tilburg op de dissertatie Koersen door het effectenrecht. Beschouwingen omtrent Nederlands effectenrecht.

Prof. Grundmann-van de Krol zal een dag in de week  voor de Radboud Universiteit werkzaam zijn. Het financiële recht is een zwaartepunt in het onderzoek van het OO&R. Als hoogleraar Onderneming en financiële markten zal prof. Grundmann – van de Krol onder meer onderzoek doen naar de in 2007 in werking getreden implementatiewet Markets in Financial Instruments Directive. Verder zal zij bijdragen leveren aan onder meer de OO&R-Handboeken Marktmisbruik en Openbaar bod en bescherming en colleges geven in het postdoctoraal onderwijs.

Christel Grundmann-van de Krol is deskundig op het gebied van het effectenrecht. Ze is raadsheer-plaatsvervanger aan het gerechtshof ‘s-Gravenhage en lid van diverse (hoofd)redacties van vaktijdschriften en uitgaven. Ze publiceert veel over effectenrechtelijke kwesties en is een veelgevraagd spreker.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven