Clifford Chance Amsterdam klimaatneutraal

Delen:

Clifford Chance KlimaatneutraalClifford Chance is al een paar jaar bezig de gevolgen van de bedrijfsvoering op het milieu te beperken. In Amsterdam heeft dat nu geleid tot een geheel klimaatvrije vestiging van dit advocatenkantoor. Samen met de adviseurs van Climate Partners, een in Nederland gevestigd adviesburea, is een interne klimaatcampagne gevoerd om een gedragsverandering bij de werknemers van Clifford Chance te weg te brengen, bijvoorbeeld op het vlak van het gebruik van energie en papier. Daarnaast zijn organisatiebrede maatregelen getroffen zoals de vervanging van lampen door spaarlampen en de inkoop van groene stroom, biologische koffie en andere duurzame alternatieven.

De campagne is ondersteund door een postercampagne en heeft spectaculaire plaatjes opgeleverd onder meer van alpinisten die de lampen in de centrale bibliotheek vervingen. Dit alles leidde tot een vermindering van de milieubelasting met meer dan 40%. Om de resterende CO2-uitstoot te compenseren investeert Clifford Chance in een tweetal projecten elders ter wereld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven