Clifford Chance opent kantoor in Abu Dhabi

Clifford Chance zal op 3 augustus 2008 een kantoor openen in Abu Dhabi. Zij heeft daarvoor vorige maand toestemming gekregen van de toezichthoudende autoriteiten, nadat zij in januari van dit jaar het voornemen had aangekondigd. Met het nieuwe kantoor wordt de reeds omvangrijke en succesvolle aanwezigheid in de regio nog verder uitgebreid.

Graham Lovett, managing partner voor de Golfregio, wordt verantwoordelijk voor het nieuwe kantoor, terwijl banking en finance partner Richard Ernest leiding zal geven aan het lokale team, dat aanvankelijk zal bestaan uit tien advocaten. Richard is 11 jaar geleden bij Clifford Chance begonnen, en heeft in die periode gewerkt op de kantoren in Londen, Moskou en Frankfurt. Ook Peter Deegan, partner in de real estate praktijk en momenteel werkzaam op het kantoor in Warschau, en capital markets partner Chris Walsh, nu nog actief in Londen, zullen verhuizen naar Abu Dhabi.

Het nieuwe kantoor zal zich met name focussen op finance, capital markets, projects, corporate, real estate en litigation.  Naar verwachting zal de bezetting in de komende 2 à 3 jaar worden uitgebreid naar 20 tot 30 advocaten, om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van cliënten naar hoogwaardige juridische dienstverlening in de hoofdstad.

Clifford Chance is al 33 jaar aanwezig in de Verenigde Arabische Emiraten, waarmee het een van de meest gevestigde internationale advocatenkantoren in het land is. Sinds 2004 is het aantal advocaten op het kantoor in Dubai toegenomen van 26 tot 70. 

Graham Lovett, managing partner voor de Golfregio verklaarde: "De nieuwe vestiging in Abu Dhabi biedt het kantoor uitstekende mogelijkheden in een van de meest dynamische en snelst groeiende landen in de regio. Door de ingrijpende ontwikkelingen en veranderingen die hier plaatsvinden is er een volledig nieuw juridisch landschap ontstaan. Het is noodzakelijk geworden om ter plaatse vertegenwoordigd te zijn om de relatie met onze belangrijkste cliënten verder te kunnen ontwikkelen en verstevigen. Het streven is om voort te borduren op het succes dat we al langer hebben in Dubai, zowel door deze uitbreiding als door een intensievere relatie met Al-Jadaan & Partners in Riyadh, om onze positie als toonaangevend internationaal advocatenkantoor in de regio te consolideren."

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven