Cloud maakt state-of-the-art software beschikbaar voor iedereen

Delen:

Bram BraakmanMet de toenemende populariteit van de cloud wordt er op een andere manier naar software gekeken. Bram Braakman, algemeen directeur van Legalsense, licht dit verder toe: “Het afnemen van cloudsoftware gaat op abonnementsbasis, de eenmalige investeringen zijn doorgaans minimaal en de kosten schalen mee met het aantal gebruikers. De cloud werkt wat dat betreft democratiserend: specialistische software wordt hierdoor ook betaalbaar voor kleinere partijen.”

“Wij zien vaak dat bijvoorbeeld partners die bij de grote kantoren weg zijn gegaan om voor zichzelf te beginnen daar erg van gecharmeerd zijn. De uitgebreide rapportagemogelijkheden die vroeger alleen in software van 50.000 à 100.000 euro beschikbaar was, zijn bijvoorbeeld standaard beschikbaar in ons product.

Tegelijkertijd is het model heel schaalbaar: onze klanten lopen uiteen van eenpitters tot de grotere kantoren. Afhankelijk van hun wensen zetten wij daarbij bepaalde modules aan of uit. Kantoren die snel willen groeien lopen bij ons niet snel tegen de grenzen van de software aan.”

Mobiel werken

De cloud heeft natuurlijk nog meer voordelen. De moderne advocaat is mobiel en heeft naast een laptop ook een smartphone en een iPad. We hebben de afgelopen jaren een enorme toename in gebruiksgemak gezien in de consumentenmarkt, en dat schept ook op de zakelijke markt bepaalde verwachtingen. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds vanuit huis nog een telefoongesprek met de cliënt voert, is het wel zo prettig om de gemaakte uren ook direct op je iPad in de software te kunnen noteren. Net als dat je de declaratiegeschiedenis van een grote cliënt nog even kan nagaan voordat je uit de auto stapt voor een overleg.

Kostenbesparing

De economische ontwikkelingen hebben kostenbesparing bij de meeste advocatenkantoren hoog op de agenda gezet. Software moet eenvoudiger te beheren zijn en tegen minder kosten. Omdat er bij een cloudoplossing geen aparte server meer op kantoor hoeft te staan, wordt bespaard op onderhoudskosten, upgrades, gedoe met back-ups en beveiliging, vervanging van hardware, etc. Uiteraard moet de veiligheid en continuïteit in de cloud wel gewaarborgd zijn. Legalsense richt zich volledig op de juridische sector en een hoge beveiligingsgraad staat voor ons voorop.

Nummer één in gebruiksgemak

Tegenwoordig bestempelt de meeste software zichzelf als ‘gebruikersvriendelijk’ maar denken de gebruikers daar vaak heel anders over. Legalsense streeft ernaar om software te maken waar trainingen niet voor nodig zijn, software waar iedereen gelijk mee aan de slag kan. Dat werkt kostenbesparend en iedereen werkt prettiger en efficiënter. Wie met LinkedIn uit de voeten kan, kan dat ook met Legalsense. Onze klanten bevestigen die gedachte ook unaniem: zowel expliciet met complimenten, als impliciet door het uitblijven support calls.

Best of breed

Legalsense is specialist in praktijkmanagement: tijd schrijven, cliënten- en dossierbeheer, declareren en rapportages. Buiten die gebieden leveren we een geïntegreerde oplossing in samenwerking met andere online specialisten. Voor de financiële administratie werken we samen met Twinfield, marktleider in online boekhouden. Dat betekent dat uw boekhouder een volwaardig boekhoudpakket tot zijn beschikking krijgt, waarin de gegevens van Legalsense, maar ook bijvoorbeeld de bank, automatisch binnenkomen. Document Management is nog zo’n specialisme dat in alles-in-één pakketten onderbelicht blijft. Legalsense koppelt op dit vlak met NetDocuments en Epona DMSforLegal, eventueel gecombineerd met Epona ContactManager (CRM), marktleider in dit specialisme. De verschillende softwarepakketten worden u als een geïntegreerd geheel aangeboden. Legalsense is daarbij uw eerste aanspreekpunt.

Legalsense

Vanaf het begin is Legalsense ontwikkeld vanuit de visie dat alles overal en altijd beschikbaar moet zijn op een eenvoudige manier. Het resultaat is een volwassen praktijkmanagement pakket met een hoge mate van gebruiksgemak. Legalsense is een serieus alternatief voor de traditionele veelal verouderde pakketten waar veel kantoren mee werken. U kunt met Legalsense zowel een kostenbesparing als een efficiencyslag behalen.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis demonstratie aan op www.legalsense.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven