Partnerbijdrage van

Cloud-sourcing: aandachtspunten bij het contracteren van standaard en bedrijfskritische maatwerk SaaS-oplossingen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Robert Boekhorst (l) en Jan Brölmann (r)
Robert Boekhorst (l) en Jan Brölmann (r)

Bijna geen onderneming kiest bij een innovatie of investering in IT voor het aanschaffen van een on-premise licentie die vervolgens beheerd wordt op eigen servers. Dit wordt tegenwoordig ingevuld met clouddiensten. Clouddiensten is geen duidelijk afgebakend begrip: het gaat om een bonte verzameling van service-, technische  en businessmodellen die vaak door techno marketeers worden gelabeld als een “SaaS”, “PaaS” en “IaaS”.

Al deze cloud servicemodellen hebben gemeenschappelijk dat er informatie technologie wordt geleverd ‘as a service’. Deze levering is geen juridische en ook geen feitelijk levering: het gaat veel om toegang tot een IT omgeving die de aanbieder in standhoudt en beheert tegen periodieke betalingen voor het gebruik dat de klant van de IT omgeving maakt. Ook zal de aanbieder als onderdeel van de clouddienst data van de klant verwerken en opslaan.

In hun artikel voor De Bedrijfsjurist nr 2, dat deze maand verschijnt, stellen Robert Boekhorst en Jan Brölmann, Van Benthem & Keulen B.V., SaaS centraal: hoe zorg je er voor dat de overeenkomst voor SaaS goed is ingericht en….wat is goed? Verder doen zij een aantal suggesties om in de praktijk de juiste accenten te kunnen leggen bij het beoordelen en uitonderhandelen van een SaaS-overeenkomst. Dit doen ze vanuit het gezichtspunt van de afnemer van de SaaS, waarbij zij een onderscheid maken tussen standaard ‘off the shelf’ SaaS-oplossingen en bedrijfskritische maatwerk SaaS-oplossingen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

NGB

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda. Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in…

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top