Nieuws

Club brengt pro bono advocaten en organisaties samen

Pro Bono club

Gisteren is de Pro Bono Club gelanceerd: een nieuw platform dat pro bono advocaten en maatschappelijke organisaties samenbrengt. Meer dan honderd advocaten, (fiscaal) juristen en notarissen hebben zich inmiddels aan dit initiatief verbonden.

Maatschappelijke organisaties kunnen zonder een goed gevulde portemonnee vaak nergens terecht voor juridische hulp – voor hen geen gefinancierde rechtshulp. Maar ook zij kunnen tegen juridische problemen aanlopen die moeten worden opgelost. De Pro Bono Club wil voorkomen dat maatschappelijke organisaties hun doelstelling niet (meer of niet volledig) kunnen behalen vanwege hoge juridische kosten door een groot netwerk van advocaten beschikbaar te maken voor onbezoldigd – pro bono – advies.

De stichting Pro Bono Club werd op 12 december 2016 opgericht door advocatenkantoor Rutgers & Posch, juridisch platform LegalDutch en notariskantoor Schut van de Ven. Andere deelnemende kantoren zijn BarentsKrans, Stek, Amstone, Atlas, Fox Waldmeister, Envir, Kroes Advocaten, Six Advocaten en Van Traa.

De Pro Bono Club is opgericht voor alle maatschappelijk organisaties zonder winstoogmerk. Of het nu gaat om een organisatie die armoede bestrijdt, een muziek- of sportvereniging of een buurtcomité: iedere organisatie met een maatschappelijk doel voor ogen en zonder winstoogmerk is welkom.

Via een platform kunnen de organisaties een rechtshulpverzoek indienen. De Pro Bono Club – zelf geen juridische dienstverlener – maakt zich vervolgens hard om de beste advocaat voor ieder probleem te vinden, die de kwestie ‘pro bono’ – of tegen een sterk gereduceerd tarief – wil oplossen. Andere advocatenkantoren worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich bij het platform aan te sluiten.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures
Mercedes-Benz – Mercedes Business Solutions (Rectangle)