College gaat zelf actievoeren tegen toezichtsplannen Teeven

Delen:

vergrootglasHet College van Afgevaardigden (CvA) van de Nederlandse Orde van Advocaten gaat zelf ook campagne voeren tegen de toezichtsplannen van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Deze aankondiging deed CvA-lid Brechje van der Velden vandaag tijdens de vergadering van het College (het parlement van de Advocatenorde) in Utrecht.

Volgens Van der Velden (Allen & Overy) is het zeker niet zo dat het College hiermee in feite een motie van wantrouwen indient richting Algemene Raad, het algemeen bestuur van de Orde: “Absoluut niet. Misschien was er in eerste instantie bij het College de opvatting dat de Algemene Raad wel wat feller mocht zijn, maar dat gevoel is inmiddels geheel weggenomen. We zien voor beide organen een aparte en aanvullende taak. De Algemene Raad is er vooral voor overleg via de officiële kanalen, terwijl wij ons wat actionistischer kunnen opstellen.” Van der Velden noemde als mogelijkheid het laten plaatsen van ingezonden brieven in diverse dagbladen maar sluit zelf de mogelijkheid van het procederen tegen de staat bij Europese instanties niet uit.

Tijdens de vergadering werden de leden van het College verder geïnformeerd over de acties die de komende tijd op stapel staan. Algemeen deken Walter Hendriksen is alleen maar blij met de opstelling van het College: “Hoe meer mensen zich met dit dossier bezig gaan houden hoe beter het is. We kunnen alle steun hierbij van het College daarom goed gebruiken.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven